Tuesday, May 31, 2016

Buat keje laju laju

Hah. Apa yang laju laju tu?

Alkesahnya ahad lepas dah selamat kembali ke rumah sendiri.. maka bermulalah semula zaman buat kerja laju laju sementara anak baby tido dan kakak baby buat hal sendiri. Haha. Nasib baik rumah sekangkang kera jek, senang nak jengok jengok.. yang baby tu takyah jengok sangat yang kakak baby tu kena kerap jengok kang tak jengok tau2 jek dah duduk dekat dengan adik dia..hihi

So far dia suka adik dia tapi at the same time dia jeles dengan adik dia. Kelakuan tu haaa yang nampak dia jeles. Haritu dia cubit pipi adik dengan muka geram. Papa dia yang nampak sebab tengah pegang baby. Haha. Haruslah dia geram sebab jeles papa pegang adik. Yelah dia kan anak papa. Pastu kalau aku tengah menyusu adik dan dan tu la dia nak susu jugak. Phewww. Cabaran betul nak jaga hati dia supaya tak rasa tersisih.

Okay lah. Nak tayang sambal ayam yang sempat masak laju2 tadi. Masak sambal skali banyak terus, asingkan siap2 separuh sebab esok2 nak masak sambal ikan ke takyah masak sambal dah. Bijak kan?? 😆😆😆

ayam sambal laju laju
mak anak dua 😊😊

No comments: