Friday, September 6, 2013

anak mama dah 4 bulan..


salammmmmm... haiiiii... heheh.

dah masuk minggu ke 3 aku kembali bekerja selepas cuti bersalin yang panjang. dan dah 4 hari aku cuti sebab si kecik. kih2. 2 hari EL, 1 hari MC, 1 hari cuti rehat.. gitewwww.

emm nak ceta ape yeh.. perkembangan fatihah? hehe... belum meniarap lagi si kecik tuh. tapi skang ni die suke hempas2 kaki die.. ayayayaiiiii.. minah tu suke duduk.. siaplah kalau once ko dah angkat die, ko nak letak balik, jerit2 die. hahah. badan memang dah kuat sangat melonjak bila kite dirikan die.. cume die masih lagi takde tanda2 nak niarap sendiri. kalau ditiarapkan memang kuat dah kepala die.. agaknye anak mama ni nak skip niarap kot? nak terus duduk aje..hee

skang ni dah reti dah duduk diam diam dalam car seat die.. tak jerit pon. ade sekali tu, aku bebel2 sebab jalan jem, sekali bebelan aku disambut dengan keluhan panjang dari die.. "haihhhhhh" boleyyy?? hahaha. baby pon tau boring bila jem :P kadang2 bila aku toleh senyap je die..rupenya dah tido.. alololoooooo.. baik sangat anak mama ni pandai bawa diri. hee.

ohye.. skang ni die time aku g kerja die duduk kat taska.. taska raniya @ bukit keramat. so far aku puas hati sangat cikgu2 situ jage die.. Alhamdulillah.. bukan senang nak pecaye orang yang baru kite kenal tapi bukan senang nak pecaye jugak dengan orang yang kite dah lama kenal.. haaaaaaa..kan.. apepon, so far fatihah hepi kat situ.. ramai kawan2.. walaupun aritu die kena cibir *ni salah mama yg salah makan kof kof* dan skang ni die batuk + cecema plak.. takpela, benda2 tu duk rumah sorang2 pon boleh jugak kena kan..aku think + ve dan berdoa selalu je la..

lagi, ape ye nak ceta.. hee biasa lah bile dah ade anak ni, mesti nak ceta pasal die jek. pasal aku plak.. emmm.. biase2 je kot. perot masih boncit mcm pregnant 5bulan. kahkah. k lah, nak tepek gambar sket..

 si kecik yang sudah botak sempena besday die yang ke 4 bulan. hihi. mula mula lepas botak, rasa nyesal plak botak.. tapi lame2 rasa comel plak anak mama ni botak. hahaha.


see..see.. kemain lebau senyuman die :P abaikan papa die yang tido kat belakang tuh. hehe. ohye, rizal dan pandai jaga fatihah dah.. dah bole susukan, mandikan die.. basuh yak2.. hihi.. tapi die kate mandikan die kekok lagi, takpela practise make perfect gitewww kan. hehe.

syukur Alhamdulillah suami sanggup belaja nak handle baby.. luv u papa.. mohmoh



8 comments:

BB said...

Hi.. startvhantat bby ke raniya umur brapa bln?

BB said...

Hi...start hantat baby ke raniya umur brapa bln ;)

trueheart story said...

As salam, nak mintak contact taska raniya bukit keramat ni boleh tak? Tq :)

mun-e said...

sori lambat reply..

@BB : saya hantar since baby 4bulan..

@trueheart story : 4256 2404

Shafiq Zamir said...

Salam, nak tanya..taska raniya dah pindah ke mana ye skarang..cari2 tak jumpa lar.. :(

mun-e said...

@shafiq zamir

taska raniya baruuu jek pindah minggu lepas. opposite dengan JUPEM dekat jalan gurney..

Lady Mira said...

salam...
boleh saya dapatkan no contact taska raniya tak?
masih sama dengan yg sebelum ker lepas pindah ni?

Nadia Aziz said...

boleh bagi alamat dan contact tak? saya berminat dengan taska ini. terima kasih.