Friday, August 16, 2013

lagi 2 hari..

lagi 2 hari mama nak masuk keja semula..hati bercampur baur sekarang neh..semalam try hantar 5 jam, tu pon lepas jek kuar dari rumah kakak ipar terus berhambur air mata ku.. sepanjang perjalanan balik rumah pon nangis..sampai rumah pon nangis.. nasi lemak yang aku beli kelat je rase die..

fatihah alhamdulillah masih lagi breastfeed sepenuhnya..tapi baru2 ni dia reject frozen ebm. 2 hari ni pulak die reject direct breastfeed.. haih la anak..nenen mama pon awak taknak. bila sua nangis2 jerit2 die sambil hempaskan badan dia di pangkuan mama. kenapa sayang..awak keliru dengan botol ke..sedap sangat ke puting botol tu berbanding nenen mama? padahal selama ni okay je..tetiba awak berubah 360 darjah.. mama sedih sangat.

kesedihan yang aku tengah alami ni memberi effect pada susu badan..memang kurang sangat2 sekarang ni..paling banyak dapat 7oz tu pon selepas 6 jam tak pam. (bangun tido) kalo lepas 2 jam dapat 3oz 20 minit. ikutkan dulu sekejap je 3oz 5-10minit dah leh dapat banyak tu.

ni die taknak nenen cemane nnk buat stok? bila sua die jerit nangis2 aku tak sampai ati nak biarkan dia lapar..sebabnya die x kencing okay dah 5 6 jam sikt sangat die kencing. sah la tak cukup susu kan.. hmmm.. napa sayang jadi camni..mama susah hati sangat. bila susah hati lagi la susu taknak banyak even dah makan lobak putih, sawi putih..power pumping sehari 2 3 kali dah buat. huk2.



mama akan bertahan selagi boleh sayang..tapi mama tak tau selama mana mama boleh bertahan.. sayang janganlah camni.. mama sedih sangat. hukhuk

posted from Bloggeroid

No comments: