Tuesday, July 30, 2013

ramadhan 21


Assalamualaikum.. ;)

hari ni dah 21 ramadhan kan? kejap jek masa berlalu.. lagi 2 minggu+ untuk mama masuk bekerja semula wuwuwu.. takpela nak buat macam mana.. tak keja kang, sian papa sorang2 cari duit tuk sara family.. tak keja kang, takdapat plak nak beli macam2 untuk si kecik tu.. so takpelah.. insyaAllah semuanya akan OK.. insyaAllah..

fatihah bakal dijaga nanti oleh birasku.. mak sedarenya.. harap2 fatihah ok jek di sane.. risau tetap risau.. walaupun yang menjaganya mak sedare sendiri tapi risau tetap risau. yela, hati ibu kan. manelah nak tenang fikirkan anak dijaga orang.. tu mak sedare sendiri tu kalau letak kat nursery lagi lah hati aku tak tenang kot.
aku ni, memang degil satu macam. dok la google2 pasal pengalaman orang hantar baby kat nursery.. taska.. rumah pengasuh.. pastu bacer ceta2 yang tak baik, mula lah tak tidur malam.. risau anak sendiri.. hukhuk.

harap fatihah dijauhkan dari benda2 yang tak baik. aminnnnnn.

Alhamdulillah si gedebab mama tu, berat sudah 2kali ganda berat masa dia dilahirkan. sekarang sudah 5.4kg. sihat walaafiat dengan khasiat susu mama. Alhamdulillah. belum lagi dia demam ke sesema or batuk ke.. syukur sangat. yela, die duduk rumah je pon.. keluar rumah pon sesekali.. harapnya nanti takda la dia sakit2 ni.. amin.. mudah mudahan..

mama nak amek insurans dan medical card untuk fatihah nanti. nak amek dengan kawan mama.. serik rasa takde medical card. macam masa dia dilahirkan hari tu. merasa lah kena keluar kos sendiri. sian papa.. nasib lah ada simpanan.. asalnya memang nak ambil time pregnant lagi, tapi tak sempat. hmm..anggap je la takde rezeki.. yang penting fatihah selamat dan sihat. kalau beratus ribu pon mama terpaksa abiskan.. mama sanggup demi untuk mu anak.. huk2

oh ya.. ingat bulan posa ni dapat lah posa penuh.. cos fully breastfeed kan? salunya lambat period kalo fully breastfeed ni.. tapi tah kenapa fatihah 2bulan++ mama dah datang piyed. cissss. tak aci sungguh. ini tidak adil! haha. takpela.. ada la hikmahnya tu.. mungkin hikmahnya, dapatlah fatihah dapat kawan cepat2? eh eh :P

sejujurnya.. lepas jek beranak, 4 hari lepas tu aku dah mula rindu nak pregnant balik. haha. tak serik pon sakit beranak.. rindu lagi nak beranak ada :P sebab seronok sangat time pregnant ni. orang bagi kite perhatian.. ramai yang tolong.. ramai kesian.. papa pon memanjakan mama.. hihi. tu yang seronok sangat. tapi lepas dah ada anak ni lagi lah double seronok.. bila kuar jalan2 orang pandang fatihah bisik2.. hihi. aku dulu pon camtu, nampak baby comel sket gerammmm..dok pandang2. hehe. so skang turn aku plak orang pandang2 anakku sambil geram2. sukalah. hehe.

okaylah.. rinduuu sangat kat fatihah ni.. lama plak die tido.. dari pkl 10 tadi haaa skang dah 12.30. nak kejutkan dia. nak suh nenen. hehe.

till then, selamat berpuasa korang.. insyaAllah.. jumpe lagi dengan ceta2 raya plak ;)


gedebob :P



No comments: