Thursday, March 21, 2013

gigih bace pengalaman orang bersalin


walaupun hakikatnya takuitttttt~ gegege. hehe.

aku masih kat ofis ni. hari ni 1st day masuk balik ofis setelah 3 hari tak masuk.. cuti rehat plus MC. jadinya pagi tadi mintak husband hantar sebab rasa tak larat nak drive. lemau jek rasa. padahal sebenarnya dekat jek. so , kenala tunggu husband jemput. die habis kerja 5.45 plak tu. gegege. nasib ada AKLEH. dari jalan TAR tu terus sampai ke ampang. so , okaylah kan.

pastu boleh la gi makan mana2 terus. makan dinner. best best. hehe. ala bila lagi nak manja manja dengan suami. pegi berhantar, balik berjemput.. kannnnn ;) tapi esok hari jumaat.. kang takde keta cane nak balik tidor rumah time lunch? kehkeh gigih sangat nak balik rumah time lunch.. kate tak laratttt ;p

ade lagi 7 minggu uols nak cukup 40 minggu. tapi set bersalin tak beli lagi. mula2 rasa macam tak payah.. rasa macam cukuplah dengan pil2 vitamin shaklee aku beli dari ainul. pastu tetiba rasa macam kena beli jugak. hmmm. aku ingat nak beli set bersalin amway. tapi tak beli2 lagi. dah jumpa dah ade sorang ni jual harga tak sampai 300. die jual set bersalin NR dengan amway 2-2 tak sampai 300. kakak aku kate NR bagus , tapi NR takde bengkung.. kena tambah 50 hengget untuk bengkung. yang sebenarnya amway tu aku nak sebab bengkung die panjang cover montot. hekhek.

eh si dd tu tak guna ape2 pon set berpantang, okay jek aku tengok body die. ehhh. boleh gitu compare dengan dd? hahah. takpe , die katenya dah tak bace blog. kekeke. so far berat aku b4 pregnant sampai la last check up time 7 bulan aritu ade laaa naik dalam 7kg.. macam sikit je kan? padahal before tu lepas kawen aku dah naik belas2 kg.. kahhhhhhhh. motip tak ngandung naik banyak dari ngandung? motipppp sangatssss.

ni pon 3 kali aku demam time pregnant. haritu time 6 bulan 2 kali demam.. memang turun la berat.. tapi baby Alhamdulillah last checkup aritu dah 1.9kg.. doc kate okay tapi dalam apps patutnya berat baby 1.3kg jek.. hihi.. terlebih plak. sabtu ni checkup mesti baby dah 2kg+ dah :)

okay lah husband kata dia dah on da way.. nak standby..

tata.. ;)

3 comments:

lina said...

kena ready dah set bersalin tu. aku aritu amik je kat kedai din. hehe.. tapi sbb czer so takde maknanya berset bersalin bagai. sempat pakai pilis je kot 2 hari kat kepala pastu yang lain takde pun buat. huhu..

mun-e said...

itula pasalnye..patut kena ready dah..mihmihmih.. ko pakai set bersalin apa aritu?

dd dudu said...

Muni aku baca haha nak tido ni baca mana2 yg sempat, tp kawan2 je la hihuhihu. Hari tu kite jumpe masa doa selamat+beday nia ko xnmpk aku makin naik bdn ke. Biar betikkkkk