Saturday, February 23, 2013

10weeks+- to go~~


Assalamualaikum..

hai haiiii.. sian blog ni jarang berupdate skang.. takda masa uols.. tak pun kalau ada masa, takda mood pula nak menulis.. hehe

okay..next week kandunganku bakal mencecah angka '3' di depan.. 30 weeks uolsss.. ada lagi 10weeks+- to go.. neves? OF COSSSSSS. haha. ada ke orang tak takut nak beranak untuk 1st time? tapi chill chill ajaaa.. taknak fikir sangat. just enjoy jek skang ni anak kat dalam ni buat pelbagai aksi.. kadang die macam main jentik2 non stop. kadang die sujud kot? kadang rasa macam die berlanggar2 dengan organ2 dalaman, boley?? hahaha. sooooo comel ;p

by right..sepatutnya berat die sudah 1KG+ tapi aritu last checkup lupa nak tanya doc. takpe, minggu depan checkup lagi nanti kita tanya. harappp sangat baby tak songsang sampailah ke waktu nak bersalin. aku mahu bersalin normal~~ +_+ aminnn

persiapan pula bagaimana? haaaa.. ni yang neves sket ni.. sebab lum lengkap lagi. haha. haritu ada la beli baju baby sikit2.. beli breast pad.. beli lampin.. yang belum beli lagi macam barang mandian dia.. lotion sabun segala tu.. ketip kuku, cotton bud, pampers.. pastu barang2 untuk keperluan aku berpantang pon belum beli lagi. pendek kateeee banyak lagi la tak beli lagi. sebabnya tak tau nak beli apa. ada la checklist tapi tak tengok pon checklist tu. haha. taktau laaaa.. aku sepanjang mengandung ni..mood malassss je sepanjang masa. tapi bab berjalan, haa tu aku rajin :P

barang2 besar macam carseat, playpen, baby gym, baby carrier.. sume tu ALONG aku kasi pinjam yang niya punye dulu. syukur Alhamdulillahhhhhh. hehe. jimat sikit duit :P lagipun benda2 tu ade yang baby tak pakai lama sangat pon kan? pakai kejap je.. untung sangat ada kakak yang ada anak kecik. baju mengandung pon dia kasi pakai yang die punye. haha. nasib laaa sama saiz.. ;) baju niya time baby pon dengan bib segala, bengkung baby pon dia ada kasi juga.. ada yang niya tak sempat pakai pon lagi katenya. HOI LONG KO NI MEMANG SUKA SHOPPING TIME NGANDUNG DULU KAN??? hahahahaha

haishhh bila dah list2 kan camni baru la aku rasa excited sikit nak sambut orang baru dalam keluarga kami ;) skang ni bukan tak excited.. excited... cume taknak over excited... tahla.. pelik2 jek aku ni.. dah la hormon malas memanjang.. kui kui kui

baby tunggu la mama dapat gaji next week ek.. nanti kite sambung shopping lagi.. skang ni, tempat nak simpan barang2 baby pon takdok lagi.. bilik sebelah tu pon tak abes kemas lagi.. haishhh.. tapi aku dah google2 tadi almari babyyyy. haha. tak sabar nak beli.. nanti leh susun2 barang die dalam tu ;)

okay lah sempena lamaaaaaa sangat tak update.. nah la sekeping gambar makyong tuk tontonan suma... ;)





gambar peyut je pon... mihmihmihhhhh *29weeks*


bye~~~

note: berkenan dengan almari camni.. ::click::

2 comments:

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

murni..xnampak gambar laa..
waaah xlama lagi dah..caiyok2..

mun-e said...

yen.. ko xde IG ke? meh meh follow aku kat IG..banyak je gambar aku letak kat situ. hehe.

tu la yen..xlama dah. wahhhhh nevessssssss p(^O^)q