Monday, November 5, 2012

asek lapar jek skang


Assalamualaikum.. hi hi ;)

hadoilaaa.. aku pon tak tau napa blog ni semakin terabai.. padahal aku berazam nak catat setiap detik perjalanan hidup skang towards this pregnancy journey tapi asek tak sempattttt aje. padahal ofis baru ni boleh jek update blog time keja sebab x kena blok tapi tu la..dah tak biasa kot update time kat ofis. padahal aku sorang2 jek dalam bilik ni bukan orang nampak pon.. hikhik. tapi tau Tuhan nampak.. wahh hamek kooo.. hehe. *tau tp buat jugekkkk*

meh la kite buat point point nak? senang sikit korang nak bace dan aku nak membuat ayat. haha.

1:- lagi 3 hari , genaplah perut ni nak melangkah masuk ke 2nd trimester. perut dah besar ke ek? entahlah.. tapi ramai jugak dah perasan. tapi ramai jugak yang tak perasan. haha. kesimpulannya perut ni dalam keadaan perasan tak perasan gituewww.. boley laaa.. syukur Alhamdulillah..

2:- wahhhh lapar. nak gi potong buah lai jap. hehe

3:- baru-baru ni balik kg mertua time raya haji.. gi la rumah mak sedare asben.. sampai sampai jekkk terus kena tegur dengan mak sedare nya "gemuk ek skang" kahkah.. amek kooo.. tapi mak mertua aku cover baik punye cakap tengah ngandung.. hikhik.. padahal memang dah gemok ponn... cam tak berkadar langsung jek 3bulan mengandung dengan kegemukan yang ada skang ni.. almaklumlahhh before ni memang dah gemm pon.. haha. ehh gelak plak? apesal? hihihi

4:- minggu lepas asben aku buat lawak baikkkkkk punye. die call no ofis aku, die menyamar jadi staff kat sini mintak tolong install kan windows 8. sumpah aku tak cam langsung suare die wey.. lain gile. pulak tu suare die macam sorang staff kat sini. hahaha. eee annoying giler die berlakon jadi staff sini. aku salu ngadu kat die pasal orang2 kat sini yang annoying giler tu pastu boleh plak die gune ayat2 dorang hahaha. sabar je la akuuuu. bila aku dapat tau die tipu tuuu, aku pon jerit kuat kuat laaa. geram!!!! tapi rupenya die call die bitau comp die ade dapat promotion upgrade astro.. superpack ke pakej apetah. yang pasti nanti ada la channel mustika HD.. boleh la aku tengok ADAM DAN HAWA live kat TV nanti.. YAYYYYYY!! haha. thanks baby ;p

5:- mak aku haritu kan kena warded pastu di diagnosed ada kencing manis dengan darah tinggi pulak :( hukhuk.. sian mak.. tu la nak belikan mak gula utk orang diabetes tu.. kena tulis sini takut lupa lagi. smalam dah sebut dah time g beli barang kat carrefour tapi lupa jugak akhirnya.. haihhh

6:- aku skang dah xde loya2 dah.. pagi2 jek pas gosok gigi salu muntah.. sakit wehhh. muntah pagi2 tu die tekannya dari usus ke hempedu ke apa yang bawah2 tu naik kot atas.. fuuhhhh.. perit sangat wey.. pastu 2,3 hari ni asek angin jek kepala ni.. xtau la salah makan ape yang sebabkan angin tu.. rasa dah jaga elok2 dah.. huuu..anyway, aku tetap enjoy even rasa sakit2 sume ni.. atleast tau baby tu membesar dekat dalam tu kan? :)

7:- sangat2 berterima kasih skang kat asben aku.. dia la yang basuh baju, sidai baju, iron baju, kemas rumah segala kalau aku tak larat.. aku ni kadang ok, kadang cepat penat. yang pasti, balik rumah, terus bommmm baring atas katil. hehe. pastu 1030 malam dah tidor dah. kalau x cukup tidor, esok tu confirm! confirm x boleh buat kerja..

8:- aku sangatlaaa tensen dengan jam kat sini.. padahal dekat giler jek. tapi bila balik.. ayomaaa helppp.. penah sekali sangkut kat jalan ampang, sejam setengah! padahal 3km je ponnnn.. tapi last week, puas hati aku jumpa jalan belakang kat jalan ampang tu. lalu kawasan perumahan, kedutaan segala.. pastu kuar balik sebelah menara perkeso tu.. best giler.. kalau x, tak leh bayang la bape lame aku sangkut dalam tu. aku siap benti kat petronas lagi sebab lapar sangat2 time tu. beli roti sebagai persediaan berlapar dalam jam. hahaha

9:- aku skang masak sendiri jek, pastu tapau bawak g kerja makan tuk lunch.. aku ni dok sini tngkt 3 pastu takde lift plak tu. pastu sini cafe pon xde. apaaa pon tarakkk. so aku malas nak kuar g kedai depan tu. hehe. jadi aku masak je la sendiri.. simple2 sudehhh.. lagipun aritu makan kat kedai depan tu dengan dorang2 ni , ade sorang tu mee die ade lalat. ngeeeee :S


okaylah.. tu je la nak bebel bebel sket.. hee. lama x bebel. puas sudah! :))




2 comments:

Zana Adieyza said...

yunk, sorry lama x tinggal komen kat sini.. now baru baca blog ni balik..

baru tau yg muni tgh pregnant.. congrats my dear.. jaga diri baik2 yer dear..

p/s: tlg doakan ada rezeki utk zana pulak lepas ni..

mun-e said...

mekasih zana..

insyaAllah lepas ni turn zana plak.. doa mintak dari Allah banyak2.. amalkan sunat dhuha tuk murah rezeki :) jangan putus asa ok!! insyaAllah.. Allah akan bagi bila tiba masanya..aminn :)