Tuesday, August 7, 2012

perihal ramadhan..


so hari ni dah bape ramadhan dah? wah nak masuk 18ramadhan dah..

so far.. baru sekali jek pegi bazar ramadhan..tu pon 1st day posa aritu kat rumah mak.. pegi untuk saje tinjau2 je pon.. basically aku akan masak.. kalau tak larat masak before buka, akan masak time malam kalau esoknya tu memang dah takde lauk nak makan laaaa or ade sekali dua kot tapau..

tapi ade jugak ngelat.. ngelat time cuti posa.. hikhik.. time aku cuti, aku x bangun pon tuk sahur.. sian husband sahur sorang2.. hahaha.. eh, kesian tapi gelak plak.. :P alahhh.. give and take la kan.. aku pon ade je berbuka sorang2 kalau die balik lambat.. nasib baik husband tak kesah sangat.. pandai jek die tu menambah lauk sendiri.. telur dadar ke apa.. pastu die bangga2 telur dadar die sedap.. hahaha. comel... telur dadar je kotttt =D aritu die nak sahur roti. pandai je dia goreng daging burger tu sendiri.. sayang sgt dia tuuu :P

actually malu nak cakap la.. hari2 pon husband yang akan bangun dulu tuk prepare sahur.. haha.. tahun lepas, sangatla huduh perangai.. aku bangun tuk makan jek.. tahun ni better la, bangun lewat 5minit lepas dia bangun.. haha.. pastu prepare same2.. susah betul aku ni nak bangun tuk sahur.. takpe, insyaAllah tahun depan akan lebih improve.. wahhh matiklaaaa tunjuk perangai buruk sendiri kan.. huu.. ye aku memang bukan superwoman pon.. aku insan yang lemah~~ hanya mampu berserah~~ *tetiba lagu rohana jalil keluar :P

takpelah...! yang penting, hari2 balik kerja terkejar2 nak balik awal untuk memasak okay.. pastu ada satu hari tu malas nak masak, suh husband tapau jek.. tapi husband buat muka sedih.. katenya "nak sayang masak.. sayang masak sedapppp" tak kembang2 bont** ko suami puji masakan ko?? hihi

sukeeee ;)




ps: ni baru lepas masak bawal sweet sour la ni.. =>


No comments: