Wednesday, August 8, 2012

19 ramadhan..

assalam.. harini da masuk 19 ramadhan dah.maknenya malam ni dah masuk 10malam terakhir la kan??

setejappp jek masa berlalu kan?



smalam ade balance nasi putih..terus buat nasi goreng sebab lupa nak defrost ayam bole?? demmm arini pon lupa lagi..tapi arini tak pasti lagi buka di rumah ke or buka di luar.

ingat esok nak buka rumah mak la.. huhu *tetiba*

anyway..setapnyeee nasi goreng aku masak semalam. hakhak. husband kate, macam nasi goreng mak buat. nasi goreng mak buat katenya adalah yang paling sedap die penah makan.. amboiiiii

mak aku dan mak mertua sama2 masak sedap..tapi dari sudut masakan yang berbeza lah. mak aku lebey pada gulai2 ni.. segala jenis gulai mak masak sume sedappp.. termasuklah mee kari.. kalo kuih mak aku salu buat kuih koci..buah melaka.. mak aku goreng cekodok kosong pon sedap dahhh hahaha.. mak mertua plak lebey pada masakan pantai timur kot? campur pengaruh india sket?? haha.. yang pasti mak mertua aku masak dalca sedap giler. pastu die rajin buat kuih2 tradisional macam lopes, kuih cara.. cara die kawenkan lauk2 pon best. ikan keli goreng garing makan dengan kuah lada bersantan.. yang wajib ade cili kicap tu.. lum lagi bawang goreng yang die buat sendiri tu.. hohoho.. makan dengan bihun goreng style die..pehhh!


glup. motip ceta makanan pagi2 buta ni? hohoho

yang pasti. tahun ni raya turn aku dulu yayyyyyy!! sian ade orang tu. dah muncung2 dah.. hihihi. sila ikut turn okeh!!

posted from Bloggeroid

1 comment:

~sue~ said...

nampak macam sedap je nasi goreng tu murni :)