Wednesday, July 25, 2012

ramadhan 4..

semalam bukak puasa kan..penuh satu meja..ehh hari2 before ni pon rasenya hihi.. tapi jangan salah sangka tau..smalam masak 1 lauk yang lain tu recycle punye lauk.. hehekkk



kite mulakan dgn dessert. hihi. buah mangga dengan talur asin mak kasi.. cakoi husband beli.. pastu pekasam yang kelmarin punye.. hew hew



asam pedas ikan tenggiri dgn sayur campur ni pon kelmarin punye.. hehe.. hepi sangat sebab husband sangat suke asam pedas itewwww ^^



gulai ayam masak lemak cili padi. ni je yang masak smalam pon.. senang jek nak buat ni.

tumbuk halus2 kunyit dan cili padi dalam 25 bijik dan garam skali. oh kalo korang malas bole blend je tapi trust me.. tumbuk lebey sedappp.

pastu masukkan bahan2 yang ditumbuk tadi ke dalam kuali.. takyah masuk minyak.. pastu masukkan ayam.. lumur2 la ayam dengan bahan tu biar die bersatu.. sampai die kecut..

before tu masukkan skali serai yang dititik sket hujung die.. pastu masukkan air.. bila air dah mendidih masukkan santan..

kalau nak pekat masuk santan lebey kalo nak cair kurangkan santan.. bila masuk santan tu pelankan api.. kacauuuuu jek.. agak2 dah masak tu tutup la api.. siap! :p

senangkannnn.. senang cos bagi aku takyah nak goreng ayam dlu..xyah nak kupas bawang.. haha



penuh satu meja! tu pon rojak pasembur tak masuk skali.. hehe..rojak makan pas terawih.. moreh katenya.. hehe hehe

harini nak moreh chicken foldover mcd boley?? hihi

posted from Bloggeroid

No comments: