Monday, July 23, 2012

bukak puasa 2 ramadhan

hahah.. hari ke2 berpuasa ktorg buka di rumah.. siang tu dari rumah mak terus g beli barang basah kat segifresh.. gile murah sangat.. ayam sekilo 5.50.. average 8hengget jer utk seekor ayam.. biasa aku beli sekilo ayam adalah 8 hengget ye.. so kalo seekor lebeh kurang 14hengget gitu.. murah kannnnn

ktorang amek macam2 termasuk air vitagen,100plus,pencuci basuh pinggan segala..tup2 xsampai 50 pon... kalo kat carrefour neh 70 hengget tak kurang kot

eh tetiba jadi makcik2 bandingkan pasaraya mane lebih murah..kahkah.. sooo not me.. but why not kalo kite bole berjimat marilah kite berjimat kan..tak gituuuu? suami pon tersentap bila bayar murah sangat.. nampak dari tepi senyuman lega die tuh hahahhaha

so.. bukak puasa hari ke2 masak sendiri sudehhh.. kate baru restock dapur kannn.. heheh



ikan keli ni..3 ekor besarrr 3.45hengget hoho.. tapi ikan keli memang murah pun.. yang kelakarnya aku and husband memang suke ikan keli so belilahhhh bila ternampak.. skali nak siang.. erkkkk.. rase geli okehhh

kulit die licin dan liat nak potong pastu dalaman dia erkkk.. geli tengok.. lain dari ikan lain.. hoho..

dah la nak goreng die letup letup.haha. memang xde dah la aku nak beli ikan keli pasni..kalau nak,makan kat kedai je la :-P


along kate 'apesal ko susun ikan keli tu macam renang berirama' muahaha.. ngenggg jek.. kuali kecik.. so kena bengkokkan die :p


ikan keli goreng.. sayur kubis goreng.. sambal tumis ikan bilis idaman suami.. and air asam.. hehe.. cukuplah tu.. simple sudahhh.. janji sedap. ewahhh

posted from Bloggeroid

No comments: