Friday, May 18, 2012

bibik

sepanjang aku hidup dari kecik sampai laaa kawen..rumah ktorg tak penah ade pembantu rumah.. motif nak ade pembantu sedangkan adik badik 4 orang pompuan?? heheh

tapi baru baru ini.. sejak ayah aku dah tak boleh ditinggalkan berseorangan..dan mak pun makin tak larat..mane nak pk pasal keja.. nak pk urusan rumah.. nak jaga ayah.. sumpah mak dah tak larat.. aku yang nengok pon rasa tak larat.. ngeee.. so esok dah genap sebulan la si ana ni keja dekat rumah ni

main job dia adalah jaga ayah.. minor job die kemas rumah. gaji 650 sebulan. keja balik hari. isnin sampai jumaat je. best kan jadi pembantu rumah kat rumah mak aku? haha

harapan kami sekeluarga pada dia adalah besar.. harap dia ikhlas jaga ayah.. ayah pun aku tengok hepi la ada kawan berbual di rumah..

segala kate2 orang terhadap pembantu rumah warga asing ni..kite tolak dulu ke tepi la.. insyaAllah.. hari2 ku doakan agar urusan kami sekeluarga dipermudahkan.. amiin.

ana budak lagi.. baru 18.. tapi dah kawen. kecik je orangnya.. pakai tudung.. kire macam tadi aku g hospital dengan ayah dengan dia.. orang mebi la tak bajet die tu pembantu rumah. muka dia tak bape nak indonesia sangat.. bukak mulut baru tau :p

harap dia keja la dengan ktorg lama sikit.. susah nak cari pembantu harian. kalau yang tinggal sekali tu senang lah. tapi tak bestlah kan ade orang asing tinggal dengan kite sekali

ni die tengah sidai baju.. hehe.. aku amek kesempatan basuh skali baju aku boley?? lol..

kite fikir yang baik baik aja lah ya.. tolong doakan sekali tau..

thanks korang..

posted from Bloggeroid

3 comments:

Ciare Baha said...

bestnya ada daily maid :D kat mana uols jumpa si ana tu? hehe

dd dudu said...

waaa yekee

InsyaAllah xde pape n die ok.

klu ayah cam ok, kire ok la tu kot kann, InsyaAllah

mun-e said...

ciare.. dari kakak yg amek upah iron baju mak aku hujung minggu..kebetulan rumah die pon kat sini jgk.n so dkt la. hehe

dd..tu la..insyaAllah.. doa yang baik2 je..td inteviu die before ni die keja kat cafe ofis.. hehe. kuat tau die..mampo angkat ayah aku.. huhu..