Thursday, April 19, 2012

ayah pego fisio and check darah

salam pagi kames!! ♥

hehe.. semalam hari rabu, aku amek cuti sebab nak hantar ayah check up ngan fisio kat hosp.. pegi dengan adikku intan.. x bole la kalo g berdua je dgn ayah. nak cari parking lg.. nak turunkan kusi roda lagi.. so mmg kena gi bertiga

melainkan warga malaysia ni ramai yg prihatin.. even pekerja hosp pon tgk ktorg kuarkan kusi roda depan2 kaunter die pon bole pandang aje. wellllll this is malaysian! realiti punye



time kat gym..physiotherapist buat macam2 test kat ayah..



nasib ade adikku intan.. sebenarnya adik aku ni lagi boleh berdikari berbanding diriku.. huhu

sedih tau pegi hospital.. ade pakcik tu tuaaa dh pakai tongkat jalan slow2 sorg sorg jek datang.. ramai je camtu.. tapi janganlah kite judge anak anak dorg sanggup biar mak bapak dorang gi sendiri sume..mebi dorang pon susah xberkemampuan.. x pun ade hal lain.. sumtimes orang tua ni degil sume pon dorang nak buat sendiri.. yesss aku bercakap atas pengalaman aku sendiri yang punya ayah yg sakit.. mmg senang kadang orang judge anak anak lepas tangan tapi cube orang yg judge tu duduk tempat kami?? aku nak tengok ko mampu ke tak buat macam apa yang kami buat

haritu dalam paper yg anak tinggalkan mak yg lumpuh di hotel tu.. againnn ramai orang kutuk anak die segala tanpa tau what is the reason behind that.. kite salu adili based on sebelah pihak aja.. salu orang yg suke judge orang lain ni die x penah alami.. so senanglah die cakap macam2..belum penah kenaaa katekannnn

emo lak aku. hehe. memang aku emo sbb. .. malaslah nak ceta

so setiap 2 minggu kena g skali untuk fisio.. next apptment is on 2nd may..okehhhh

kat fisio gym tu lagilah sedey..orang kena strok ade..yg hilang kaki sebelah ade.. ramaiiii.. Alhamduillah dorang masih ade keluarga yg support.. yg kelakarnya sikit hehe time ade sorang makcik ni die tengah buat exercise jalan kat palang tu..tetiba ayah aku nangis tengok makcik tu.. hayoooo aku bukan bole ayah nangis aku pun nak nangis jugak wuaaaaa

memang ayah sensitif sikit.. die tahu die sakit tapi ramai lagi yg lebih teruk dari dia.. huhu..

panjang lak ceta ku pagi ni heee.. semoga sume dpt manfaat hendaknya dan bersyukurlah kerana masih punye keluarga tuk kite bergantung di kala kite kesusahan... insyaAllah..

posted from Bloggeroid

No comments: