Monday, November 28, 2011

adik spek telah patah =(


sila fokus pada spek. bukan pada wajah yang comel itu. EH??

hehe.

adik spek sudah patah huwaaaaa. patah di dalam yang tak dapat disambung kembali kate orang kedai spek. HUH!!!

semalam, pegi kedai spek kat dalam c4. 1st pegi kedai XXX. perghhhh sombong nak mampus cina pondan kedai tu. aku tunjuk la spek yang patah ni, die jeling sikit jerrr terus cakap x bole repair. eeeee. langsung la xde nak atleast tengok check2 dlu ker ni terus sambil buat muka cam geli giler cam aku tunjuk tahi ke haper padahal aku pegang spek kot. dasar pondannn!!! grrrrr. geram nehhhhh

pastu asben kate x pela jom tgk kedai lagi satu. kedai MMM. kali ni orang tu baik jgk la jawab. die kate kalau patah yang dalam tu tak bole repair dah sebab bukan pemegang die yang patah tapi dalamnye.

see. aku tanya baik2 die pun jawab baik2. bukan cam cina pondan tu. orang tanya elok2 die jawab sambil buat muka geli cam la kite ni pegang tahi. eeee geram sangatlah bila tingat balik muka die tuhhhh

tapi kannn. aku rasa kedai spek skang ni bukan cam dlu lah. skang ni dorang ni cam malas kot benda2 camni. sebab apa tauuu. aku ni pakai spek dari darjah 4 okayyy. so ada sekali tu spek aku patah kat tengah2 tang hidung tu. kire cam patah 2 la.. mak aku bawak g kedai spek, orang kedai spek tu siap welding okayyyy spek tuh!!! welding okayyyy. memang la buruk sikit lepas tu sebab bekas kena welding tapi atleast bole la guna balik. spek mahal okay?!!! paling kurang mesti lebih dari seratus. yang spek diwelding balik tuh, orang tu charge sepuloh hengget. compare dengan beli baru, bape ratus ringgit ko dapat jimat???

haaaa

tu yang aku geram tuh sebab spek aku patah bukan nampak cam patah pun. dah la spek aku ni mahal gileeeerrr. 8ratus okay aku beli 4 tahun lepas. pfttttt.

jadiknya sementara waktu neh aku meng'mcgyver'kan spek aku. janji boleh pakai lagi sudehhhhh. xde la letak selotep walaupun mula2 aku letak selotep hahahha buruk bebenor rupenya.

aku just sumbat sikitttt selotep kat dalam lubang tu atleast die jadik ketat dan tak tercabut. harap bertahan lah sampai bulan 3 tahun depan sebab nak beli guna duit bonus. wuwuuuu. duit dividen asb bulan 12 ni takbole guneee sebab duit tu nak beli galaxy note.

ehhh???

muehehe. sekian, luahan hati seorang pemakai spek selama 17 tahun T_T

4 comments:

@YUNID@TI said...

ha'a... memang mcm tu... sy pun pernah jugak kene... nak pakai nyer pasal.... buat baru la....

Cik Seni said...

musim orang patah spek ke eh? spek ofismet aku pun patah semalam, kena letak selotep dulu...huhu.

mun-e said...

hehe. dah buat baru dah ;p

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

huii mksudnya sama lah kita berspec mata sejak kecik nih..aku mula pakai darjah 3..
kedai spec dlu & skaang mmg totally berbeza..tp aku tkejut gak dgr ko kt boleh welding..sbb aku dlu pun kes yg sama..patah tgh..