Sunday, October 30, 2011

the greatest gift.


hari ahad ni, seharian aku di rumah mak. lepak2. borak2. makan2. tidur dari kul 1 sampai 3.45 baru terhegeh2 bangun solat zuhur. hehe.

husband gi ofis hari ni. semalam pun. tu pun pagi ni dia kate "malas la nak g ofis hari ni" "sian kat syg"

la... aku cakap, kalau tak gi ofis, kat rumah pun tak leh rest jugak. sebab ade kenduri kawen kat bawah ni. kul 8.30 pagi dah pasang sound system =.=

husband.. salu camtu. salu kesian kat aku. sebab dia kate, weekdays dia salu balik lambat. sian kat aku. aku tak kesah sangat. leh je layan movie ke apa. hee. lagipun die lambat tu tak la lambat giler.. dalam 8.30 ke 9 ke.. tapi this week memang dia banyak giler kerja. 10+ baru balik.

aku tak kesah sangat dia balik lambat. sebab die seboleh2nya akan ganti balik waktu yang kurang tu dengan benda lain. dia layan aku baik sangat. semalam, air mineral dah habis. kat rumah ni ktorg memang beli stok mineral sebab air kat rumah ni cam karat sikit. pastu aku kate la dahaga. pas die tengok bola suh die p beli.

masa tu dah 11+ kot. aku dah letih giler sebab mengukur ikea smalam kan. ngehehe. so, aku pun baring2 dalam bilik dan terus terlelap. tetiba, husband kejut aku dengan penuh kelembutan sekali. "syg bangun. minum air ni" die tuang air dalam mug, suh aku minum. pas minum terus aku tidor balik.

pagi ni bangun bila nampak mug kat side table katil baru aku teringat. baiknya husband. layan aku cam aku sakit je. siap kasi minum tu sambil die pegangkan mug tu :') aku terharuuuu. tsk tsk.

deepavali hari tu masa pegi rumah auntie husband, auntie tun name nya. auntie tun pesan.. walau kite rajin bace quran buat benda sunat lain.. sedekah ke apa.. tapi lebih besar pahalanya kalau kite layan makan minum suami kita. kite bagi makan kat suami kite memang berganda ganda pahalanya. pas kite dah jaga makan minum suami kite, kalau kite nak g ngaji ke apa ke.. pi lah. tapi yang terutamanya kena layan suami kite.

terasa insaf sat sebab sejak 2 menjak ni semangat memasak aku sudah mula ke laut. tsk =P

pastu die siap pesan "murni, u jaga anak sedare i ni baik baik yeeee" haha. aku pon jawab "jaga baik2 la niiii, sambil usap2 perut husband" muehehehehe

rasa bertuah sangat dapat suami macam husband.




i luv u, husband.

3 comments:

Firdzah said...

alhamdulillah... dulu husband kite salu ckp... kite ni saling menjagai..saling memanjai... sbb tak de org yg boleh wat cm tu selain kite..wah.. nnti kalo muni pegnen..kalah puteri nih..

FaizahShafie said...

dulu kitorang pun beli stok air mineral banyak2. eh nostalgia pulak.

muni, husband ko adalah sangat baik. Untungnya kamu. Eh husband aku pun baik jugak ;p

mun-e said...

firdzah : hee aminnn :) btl, suami istri kena saling memanjai, jaga satu sama lain baru la rumahtangga kekal bahagia hee

kaklong : korg pon sama eh haha. ye setiap jodoh yg ditentukan Allah adalah yg terbaik buat kite ;)