Wednesday, June 29, 2011

Result UPT positive tapi.....


Salam..

beberapa minggu yang lepas.. masa time aku pergi kolam air panas. aku ada pijak pijak kaki dalam air panas. sambil tu tetiba terfikir, kalau pregnant tak patut dedahkan diri kat tempat panas macam tu. contoh macam sauna. tetiba je teringat tapi sudah terdedah da... cane? huhu

beberapa minggu yang lepas juga, ada masanya aku sakit gigi. sakit kat gusi.

ada masanya dalam 3-4 hari, lepas je gosok gigi, aku muntah.

paling ketara, 2 hari sebelum cik P patut datang, cik N membesar.. besar sangat sangat.. buat aku tak lena tidur malam..

sehari sebelum cik P patut datang, aku amek keputusan untuk buat UPT. cakap kat diri sendiri, kalau positive, memang patut dah bole tau dah ni even kat test kit tu ade tulis buat pada hari sepatut cik P datang sbb time tu la hormon HGB mula keluar.. tapi masa tu buat je.. rasa tak keruan sebab cik N sangat besar.

dan result nya,

memang +ve. walaupun line kedua tu blur je.. tapi orang kate, kalau ade tu memang ada la kan? even blur. confirm ada.

tapi..


hari sepatutnya cik P datang , memang cik P datang. hohohoho

sebab taknak dan risau sebenarnya dalam badan ni ade sumting and yang keluar tu bukan cik P tapi bleeding, aku pon ambil keputusan jumpa doc.
sebelum tu cari info kat google.. macam2 versi ade. huhuhu. lagi la risau sangat.

jumpa doc, doc buat scan.. and.. doctor sah kan

.
.
.
.
.
.
.

memang cik P yang datang :-P

pasal result yang +ve tu, emmmm. doc kate, mebi hormon tak betul. dah bercampur. hohoho.

takpelah tak de isi pon.. aku risau ade sumting wrong je dalam perut. since lepas kawen ni macam2 benda pelik menimpa.. huhuhu. so, start dari skang kalau ade benda pelik2 aku nak treat as hormon tak stabil instead of fikir 'ada isi'

hehe.

orang kate, kalau ade rezeki, tak ke mana =) insyaAllah =)

and kalau ade kemusykilan, straight go to doc xyah nak teka teki ngan pelbagai teori heheh.

10 comments:

aDieyZa said...

insyaAllah ada rezeki tu nnti.. teruskan berusaha & berdoa yer dear..

mun-e said...

opocot cptnya komen!! hehe.

ya ya usaha tangga kejayaan ;p

Ciare Baha said...

muni..mcm aku dulu la..yg 1st tu, mmg ada 2 line. tp line kedua sgt blur. besoknya aku sakit perut teramat..berketul2 kluar kat cik P..doc ckp dah xde..tp mcm xdpt kesan sbb awal sgt. ni kes aku pegi gym tu la..huhu

xpe murni, usaha tgga kejayaan!! :D

p/s: tp ko xde sakit perut ek? mmg mcm cik P yg bese bulan2 ek?

mun-e said...

yeke ciare. aku ade sakit perut jgk tp mcm senggugut je la xde sakit luar biase.

tapi cik P kali ni banyak luar biase. hohoho.

ja_on_seven said...

chaiyok!

mun-e said...

cayok ja! cayok sama sama ;p

Nadia501 said...

ada rezeki tak ke mana. Chaiyok2! =D

Ciare Baha said...

JA >> CHAIYOK!!!

hahaha. larikkk ;p

Firdzah said...

mun-e, cik N tu ape? confuse2..

mun-e said...

nadia: tq nadiaaa

ciare: ko pon cayok sama ;p tambah lagi. eh tapi tgu akuuuuu haha

fizah: cik N tu nipple.. hehehe