Wednesday, June 22, 2011

penang part 6


dari penang part 5

boring je queensbay mall ni.. sebab tak ramai orang.. ktorg jalan jalan sini tak shopping pon.. just beli satu baju je. beli baju tidor bole?? ;p

okay.. sambung lagi :P



OMG muni... perlu ke part part bagaiiiii lagi~~ hahaha. sukati i la wokeh ;p saje jek.. hehe. last update may 4, wahhh. lebih sebulan ko... haha. kawen pon dah 3 bulan kate. hikhik. sabar yeh sabar yehhh. nak jugak update. hikhik.

okay, lepas dah beli baju tidor kat queensbay mall tu (HAHA sebab baju tidor tu sekali tak muat daaaaa. muat tapi sangat sarung nangka. cissss) ktorang pergi tokong ular dekat.. ala lupa tah dekat mane. hehe. tapi tak jauh dari queensbay la..


takut betul kalau ular adalah merata rata. tapi rupanya tak. hehe. dengar nya, dulu dulu memang ular merata kat tokong ni. eeeeee. geli mak nakkkkk.

hubby depan pintu masuk. kena beli tiket. sorang 3 hengget kot. lupa sudah.

motif gambar ni nak tunjuk tulisan cina tu.. haha. macam la faham apa dia tulis tu kan. :-P

ade tangga menuju ke pondok macam ala ala dalam ceta cina perang perang dinasti raja tu. hehe. ala ramai dah kot orang tau tokong cina ni kan. ;)

nampak tokong di belakang tu. :)

kasi gambar romantik satu kali~~ hehe. pangku pangkuan gitu ;p

kemudian, kami pon patah balik ke george town. cari makan tengah hari. (dah pukul 3+ dah masa tu) nak carik nasi kandar lagi. hehe.

parking tengah2 george town.. nampak nasi kandar kapitan, nasi kandar ape tah lagi. lupa lak. huhu. last last masuk nasi kandar kapitan. makan tandoori yang paling enak aku pernah makan. sumpah!

sangat nyummy! sangat juicy!

cepat cepat snap gambar pastu makan tanpa pandang kiri kanan. haha. sedap bangattttt~ aa~~~ nak nak~~~

lepas dah makan, ktorang jalan kaki sekitar bandar george town ni. sangat suka lahhhhhh lah lahhhhh. lalu kedai emas la.. kedai habib ade.. pastu kedai2 emas lain lah. tak snap gambar lak. tapi unik la sebab kedai ala ala kedai lama tapi dalam sangat exclusive.. kedai emas la kate kan..

masa baru parking, lalu kat kedai pakcik ni, nampak sedap sangat mee goreng die tau. lalu, ktorang pon mengorder la.. konon nak rasa. order sebungkus je.

sekali, tengah tengah pakcik tu masak, bole plak die terBERSIN! hahahaha. bersin time ngadap kuali plak tu. memang tepat baikkkkkk punya air liuq menuju ke kuali ;p hubby adalah geli. malam tu dia taknak makan mee goreng tu. hehe. padahal die yang beriya nak rasa ;p tapi yela kan..dah tukang masaknya bersin depan depan mata ktorang. huhu.


tokong cina di tengah bandar.. hehe

on da way balik ke kereta, lalu kat masjid. (masjid pon masjid lama. hehe. cantikkk. air kolam sangat jernih.) lepas gi masjid, masuk la satu kedai batik ngan kedai craft tangan nih. snap snap gambar. beli fridge magnet juga di situ..

owner kedai tu melayu tau. siap ade degree dalam bidang seni lagi. best best. bahagia jek ktorang bagitau ktorang baru kawen and tengah berhoney madu. hihi.

hi suami! ;p

tantek kan batik dia.. buatan tangan nih.. kagum kagum

lepas tu, dok jalan jalan lagi. haha. tak abes lagi ni berjalan. ktorang menuju ke balik pulau pulak. ehhh. nampak flat tinggi tinggi segala. jalan nya dasat jugak lah.. bukit tinggi tinggi. perghhhhh. berlawan plak ngan bas rapid sume. sekali tetiba tu kitorang boleh terlepas plak anjung yang bole nampak satu penang tu. T_T nak patah balik macam takde tempat bole pusing. hukhuk. nyesal satu kaliiii.. takpelah, next time. hehe.

turun dari balik pulau, keta berbau hangit koooo~ cuak ktorang. sebbaik ade bengkel bukak lagi even dah nak senja time tu. hoho. rupe2nya tak menda pon. hangit sebab dok tekan brek time turun dari balik pulau tu. fuhhh sebbaik..

dah lepas tu, kitorang pun pulang semula ke hotel ^_^ on da way pulang tu hujan pulekkkkkk. pe lagi, sedap la tidor. dah la tilam empuk bantal empuk sume. last last tak terjaga nak pergi night market. haha. rugi rugi rugi. tsk tsk.

takpe, insyaAllah ade rezeki leh datang batu ferengghi lagi. kali ni leh la try main parachute. cewah macam berani :D

eh, lum abes lagi tauuuu. hikhikhik. sambung lagi. hahahah. jangan marah~~ larikkk ;p




nah, link untuk part part lain before ni :- click click


No comments: