Wednesday, April 13, 2011

MC pertama dan gulai ayam masak cili padi pertama :D


mc pertama lepas kawen hihihi.. adalah selepas genap sebulan berkahwin. hahah.

aku MC arini sebab bangun2 pagi kepala sakit yang amat huhuuuuu. sempat bangun solat subuh then sempat gosok baju nak g kerja, (salunya gosok malam) baju somi tak sempat nak gosok dah kebummmmm baring atas katil balik huhu

somi = suami ;p

somi plak, tengok aku kebummm baring die pon ikut kebummmm jugak. hahah. sempat die urut2 sikit kepala ku, pastu aku cakap nak MC la arini, tak larat. uhuu. cian somi terpaksa gosok baju dia sendiri arini. pastu minum air kosong je gi kerja. huhuuuuu. maafkan isterimu ini encik somi..

tak tak.. sakit kepala bukan signal pregnant ya kalo itu yang bermain dalam kepala kalian ;p takk belum lagi. baru peot. huahua. sakit kepala sebab malam semalam makan dinner lambat sangat. angin dah masuk sampai kepala huhu. lepas tu plak, lepas makan tak minum air. mana tak angin kan... sakit sangat angin sampai ke kepala =( nak tunduk sikit pon rasa macam biji mata nak terjojol keluar... =(

gagahkan pergi klinik yang dekat dengan rumah tadi sebab dah biasa kat situ.. pegi cepat2 balik cepat2.. nak singgah rumah mak pon tak larat.. pk nak sampai cepat nak makan ubat cepat nak baring cepat..

lepas bangun tido fuhhhhhh lega rasa.. angin sudah hilang. alhamdulillah..

so, dah sehat pe lagi.. tung tang tung tang kat dapur masak ayam masak lemak cili padi.. hehehe.. and berjayaaaaaaa!! yayyyyy.. first time ni masak makanan ada santan ;p salu tu tengok je mak buat ;p

nak tengok gambar ke?? ok la..sebab 1st time masak, kite harus letak gambar. hahahaha.

hehe.. tunggu somi balik baru nak hidang ;)

rasa dia? tunggu somi test rasa dulu hikhik. tapi tadi aku test, tak la sama sangat dengan mak masak sebab aku cairkan sikit santan. kalo mak buat, pekat betul. aku buat pekat jugak tapi tak sepekat mak sangat la heee

alang2 tu, rasa nak tepek gambar dapur plak ;P

dapur tecik jeeee.. ala duk 2 orang je kan.. kalo dapat laga laga montot kat dapur tu kan ke best? KAHKAH


ni breakfast minggu lepas.. hehe.. somi makan 4 ketul, aku makan 2 jek. hikhik. mula ingat sorang 3 tapi somi macam tak cukup jeee so kasi la aku punya seketul. hikhik. banyak betul ktorang makan pagi2 kan? sebab tu la 2-2 dah gebu ;))


ni pulak, mee sup buat minggu lepas.. hehe.. tapi macam tersalah buat la, mee tu dah tos ngan air panas sekali round, so bila masuk dalam periuk tu macam agak lembik dah. ke takyah tos ngan air panas ek kalo nak masukkan mee skali.. mebi la.. mebi basuh ngan air biase je dlu. hee.



ok la.. nak magrib.. tak sabarnya tunggu somi balik.. tunggu die mesej cakap ondaway balik dulu baru nak masak sayur.. hehe..

taaaa!

4 comments:

Mia-Ina said...

mee sup tue biasanya..just cdgn...1: masak sup asing....mee tue muni juz celur je pun dh ok...ble nak makn, br amik..ni petua mak mia..

tp klu nk makan ..tetamu nya dh ada, boleh la campur..

kata mak akak..mee klu dicampur siap2x..kang xde org mkn ..dh x sedap..tu yg selalu celur & hidang je..sape nak amik..ceduk kuah sup..so, kuah sup x serap mee...

p/s: pengalamn dikongsi dgn muni :-)

gd luck masak lg tau :-)

makin suka baca entry muni sejak muni kawin ni..sweet to see ur life ater marriage

mun-e said...

a'a.. mee tu sbb memang dah nak makan sbb tu campur terus je hehe.. kalo nak makan lama lagi mmg xleh buat gitu nanti kembang x best dah kan..

hehe mekasih share pengalaman.. tu la after kawen memang rajin smacam plak :P hrpnya kekal rajin sampai bila2 lah... hihi..

thnx mia ;)

dd dudu said...

muni nakk resipi mee sup ;p

x melibatkan ayam kan, hehe tengah rasa nak buat mee sup yg simple2 x yah ayam segala..

sms aku pun xpe ;p

aci x mintak resipi ;p

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

dd:: pi tny enchik gugel..hahaha
muni :: muni camna ko golong roti x terbuka tnpa penyekkan hjg roti eh?