Thursday, March 17, 2011

along ku sudah selamat melahirkan. syukur.

Assalamualaikum.. :-)

hari ini, 17 Mac 2011. satu lagi sejarah baru tercatat dalam keluarga kami. hehe. iaitu, kami menerima seorang lagi ahli baru keluarga kami. alhamdulillah =)

saya baru balik ni.. balik dari melawat baby anak along ku.. di PMC sungai buloh. nak post kat sini tak ek gambar baby? ke... nak kasi suprise2.. ke nak tunggu ibu dia sendiri yang upload..? (lambat lagi kott kalo tunggu ibu die upload hihihi)

ok ok ur choice okay :P

yang pasti, ibu dan baby adalah sihat. alhamdulillah. baby adalah bambambulatbulat. hihihihi. 3.55kg semasa dilahirkan. dan dilahirkan scara c-sect (betul ke eja ni? almaklumlaaaa.. belum terjebak dalam dunia pregnant2 ni :-P)

dalam entry ku yang lepas, aku cakap along akan masuk wad malam semalam lagi kan? tapi, sebenarnya tak jadi sebab wad adalah penuh. pagi tadi, pukul 5.30 pagi lagi mak, along and fadli (asben along) dah pergi ke PMC dah. pukul 7.30 pagi dah masuk labor room dah. and 7.51 pagi dah selamat melahirkan baby niyaaaaa ^^

nama penuhnya, mak lang tak sure lagi cemane ejaannya. hihihi.

sungguh bambambulatbulat itu budak. gerrrrrrammmmmmmmm. nak cubit cubit peha ie tuuuu. meh la cini peha bambambam tuuuuu :-P

and, sebenarnya hari ni juga adalah hari jadi emak ku.. yang ke 54 tahun. syukur alhamdulillah emak masih bernafas hingga ke saat ini.. dan dapat cucu lagi hari ini. hihi. bertuah mak. baru dapat menantu. baru dapat cucu lagi. cucu sama besday plak tu dengan wan nya :-P

soalan cepumas untuk emak ku tadi

"mak nak cucu lagi sorang cepat cepat ke lambat lambat mak?"

:-P

mak kate...

"ikut suka laaaa nak cepat ke.. nak lambat ke.."

hihihi

baiklah. nak cepat cepat la macam ituuu :-P



5 comments:

pestisid said...

tahniah kakak muni...
cepat cepat aplod picccc

eh arini 17 mac juga 1st anniversary aku..hekhekkk.tetibe enterframe

mun-e said...

haha. nak jugekkk enterframe tu :P ok ok tahniah wedding dah setahunnnn :P

dd dudu said...

muniii nak tgk gamba anak along muniiii

xsabaa niiiii

note : lisa, tahniah untuk ulangtahun 1 tahun lisa dan edy ;)

~* chirpy_chummy *~ said...

eh. besday mak muni sm ng cucu ek? sama ng abah mar jugak..beday abah mar sama ng cucu dia. huhu syiok camtu.sng igt :)

congrats!

aYenZ JamiL said...

ada lak tnya soklan tu..hahahaha..