Sunday, February 20, 2011

kesah sengal aku. haha.


lepas dah setel gi facial kan.. emmm.. macam lapar. bawah spa tu ade KFC. masuk KFC. fikir nak makan apa. tapi macam takde yang menarik, kuar balik ;p

pastu, terus tinggggg tetiba teringat kat sri gombak prima yang baru tu ade old town white coffee. tetiba jekkkkk teringin. pe lagi, masuk keta , terus pergi menuju ke arah tu. tapi, benti kejap dekat kedai2 tu sebab nak pos kad2 kawen. hehe. pastu, sempat masuk kedai kek Kings beli tat telur ngan roti pizza nak bawa balik rumah. hehe.

pastu zasssssss~ menuju ke old town dengan penuh *kegigihan*

inilah yang ku idam idam kan sangat tu. dapnya!!!

sedut sikit white coffee ni.. sambil2 tu, online kat iPod. hehe. pastu.. bee hoon siam plak sampai..

ayam goreng tu sedap dan pedas. hehehe.

tetengah makan.. tetiba teringat nak cek beg duit. aku memang ade tabiat dah terbiasa kalo rizal ada, memang tak kesah pasal duit langsung. hihi. tapi tadi.. memang takkkkkk la rizal ada, kann... aku sorang2 je kan. haha. dannnn... demit! tak cukup duit rupenya. ada 7 hengget jek dalam beg duit. dannnnng!

call rizal call rizal secara cemas! huhu. tapi sambil tu, masih suap bihun. hihihi.

me: elo bie, kat mana? *cakap bebisik2 takut orang dengar huhu*
he: kat kelana jaya.. gi rumah opah chu..
me: yekeeeeeee.. alaaa.. tau tak syg makan kat old town ni yang kat sri gombak yang kite pegi aritu tuuuu.. tapi rupe2nya syg tak cukup duit nak bayar. wuaaaaa
he: laaaaaaaa yekeeeee. bie kat kelana jaya ni. abes cane? cube la call sape2 kat rumah tu.
me: alamak kalo call rumah sure nanti kena kutuk abes2. cakap makan tak ajak la apa la. wuaaaaaa
he: dah tu cane. nak tunggu bie dtg lambat pulak nanti.
me: a'aaaa kan.. wuaaaaa
he: cube tanya kat situ bole bayar pakai kad tak?
me: aah ehhhhh. ok la ok la try tanya dorang dulu.

and, memang takkkkkk la bole pakai kad kan. hahaha. setakat 11 hengget punya makanan nak bayar pakai kredit kad. kahkahkah.

maka, terpaksa lah aku call rumah. huhuhuhu. beberapa minit kemudian, abg ipar datang ala ala penyelamat. hahah. hulur 50 hengget pastu die terus balik. hahaha. kelakar tul rasa :D

memang kena kutuk kaw kawwwww punya lah bila sampai rumah. huahua. redha je lah :P tu kang tuuuu.. setahun cerita tak abes. haha.

kesimpulannya muni~~~ sila la check duit anda dulu yaaaaa. jangan dok harap kat rizal jek yeee. hahahahaha.

tu laa.. aku jarang sebenarnya makan sorang2 ni. tetiba teringin plak nak relax2 makan kat old town sorang2 kan.. tetiba jadi plak macam ni. kuikuikui. malunya. kuikuikui. sengal tul =P

ni la muka pesalah makan tak cukup duit tu huahua ;p

3 comments:

Nadia501 said...

*tengah bayangkan macam mana abang ipar hulur duit dan akak terima dengan hati yang pasrah* hahahah!!

nadia kalau gi makan mana2 mmg wajib cek duit dulu. Siap tax sekali kira. Maklum la org takda kredit kad ;P

old town memang takleh pakai kad. Tp rasanya starbuck boleh kot(?).hohoho

aDieyZa said...

hehehehe.. comel jer makan x cukup duit kan.. zana pun pernah rasa mcm ni.. tapi masa tu nasib baik restaurant tu accept credit card..hihihi

missrivebell mumun said...

mak aih lawak giler.. kah3..
bergegar usus mumun tahan gelak..