Sunday, January 30, 2011

pegi little india brickfields..


hari ni, hujan sepanjang hari...

maka aktiviti yang sesuai bila hujan ialah makan makan dan makan :P

tapi sebenarnya, hari ini ada berjalan dan buat aktiviti jugak. hehe. pagi tadi, satu family ktorang pergi shah alam.. amek barang2 dari rumah sewa adikku si nenets. die pasni jadi fulltime housewifes. best gileeeeee. hehe.

keluar rumah tu perut kosong. maka, lepas dah angkat sume barang, terus breakfast dekat area2 situ jugak. breakfast da abes.. so aku makan je nasi putih lauk ikan keli masak berlada. huahua. ade je roti canai tapi perut adalah lapar sangat2 dah. hehe.

pastu, on d way balik, singgah brickfields. cari burung merpati :) dalam hujan :P

little india brickfields

memang sepanjang2 hari ni hujan lah. hoho. sejukkkk je kan? oh ya, cari burung merpati sebab nak buat sup merpati untuk ayah. heee. beli yang hidup, jadi lepas tu singgah pasar sentul.. untuk suruh orang sembelih dan bersihkan.

sekor burung merpati tu harga 10 hengget. mak beli 3 ekor. upah sembelih plak 3 hengget jek.. hehe.

eh.. lama gile tak pergi pasar sentul lah. murah gilerrr harga kat pasar compare ngan kedai kat rumah ktorg tu. nampaknya pasni kena rajin2 gi pasar lah ya ;p

pastu sampai rumah.. ku tidor sat. bangun, makan tengah hari plak. lauk ayam masak kurma beli kat kedai makan pagi tadi tu. nyum nyum. sampingannya plak adikku goreng kopok lekor. perghhhh. haha

pastu lepak lepak di bilik. tetiba, mak masuk bilik. kena kerah kemas bilik. huahua. akhirnya kemas sudah bilik ku. dah simpan sume barang2 dalam kotak dah. pasni leh operasi buat hantaran plak. tak sabar!! hehe. tadi sempat letak beberapa nama dekat kad kawen juga hehe.

so... lepas kemas2 bilik. turun bawah. ade bau cekodok pisang. hiksss. rajinnya si nenets tu. bagus2. tapi cekodok pisang sedikit tawar. kuikuikui. ok la tawar.. kena kurang kan gula. ngehhhh ;p

ok la.. magrib sudaaaa~ tata ;p


4 comments:

Ciare Baha said...

woot woot! url baru yea? :)

mun-e said...

woots wootsss. yeee :P

dd dudu said...

oooh tukar url baru, tp blog x ter'effect ye okiee2 heheheh phm2

wmafendi said...

saya nak cari burung merpati untuk isteri saya. saya nak tahu kat mana exact tempat saya boleh beli burung merpati ni . tq