Monday, December 13, 2010

wedding thoughts :- marhabban?

emak planning untuk buat marhaban pada pagi before persandinganku. hmmm. gud idea kan?

and aku ingat nak buat khatam quran sekali. nikah time petang, malamnya khatam quran. okay tak? *sambil kelip kelip mata*

hikhik

ada kawan2 yang sudi nak bergandingan dengan ku? beregu khatam quran skali. kalo ade yang nak, meh laaaa. kalo tak, paksa adik beradik untuk ikut serta sekali jek. hahah. segan la kalu aku sorang sorang kan... hehe

tapi lum confirm pon lagi. tapi its a gud idea la kan?

eh banyaknya tapi tapi =P

tapi (tapi lagi haha) jarang la ku jumpa orang berkhatam quran dengan marhabban time wedding ni. rase nya kecik2 dulu banyak la orang buat. ke orang negeri sembilan je buat ek? negeri lain takde?

entah :D

yang dalam ingatanku time kecik kecik dulu kan kalo khatam quran, siap kena baca kuat kuat pegang mike lagi tu. mike tu pulak volume adalah yang terbaikkkk punya. so kalo salah, kena tegur, kena ulang baca balik, satu kampung leh dengar -.-

eh tapi its a gud idea la kan? kan? hehe

8 comments:

lina said...

Ikut plan asal, aku kena khatam al-quran dan ada sessi marhaban sekali before majlis nikah. Tapi tak tahu jadi ke tak lagi.

dd dudu said...

org sekeliling aku kebanyakan memang buat khatam quran ar, biasanya sehari sebelum nikah. aku sampai tanye mak aku, sbb rasa bersalah/pelik diri sendiri x buat khatam quran. "maa xpe kee kite xde buat majlis khatam quran cam orang lain?" hehe

suke persalinan siti nurhaliza masa khatam quran. nampak ayu jeee, hihi

mun-e said...

lina.. aku pon xtahu lagi jadi ke tak. tp mak ku mcm bersemangat. hihi.

dd: oo yekeee. tp along ku aritu pon xbuat. xsempat kot. wah khatam quran kena pakai baju tantek2 ke?? ulang tayang baju tunang je la bole? hihi

The Powerpuff Me! said...

hehe muni, aku kawen aritu pun ade khatam quran.. hik hik

sb rase majelis khatam quran ini sgt spesel, sanggup x buat ape2 majelis utk khatam quran kecik2 dulu.. sbb nk simpan utk mase kawen..hik hik..

The Powerpuff Me! said...

sambungan komen (motif? sbb komen x abes lg da tekan button submit..)

pas da khatam n bace doa khatam, makcik2 pn mule testing2 mic sekaligus mengalunkn marhaban beramai2 sementare aku sbg pengantin mekap2..

ho cubelah..bile kt umah ade alunan marhaban (walaupn suare makcik2), terase meriahnyee..cube la

mun-e said...

ja~~

hahaha. bole plak main sambung2 komen :D

wahhh bestnya. tu la aku penah fikir gitu gak. mesti special nih kalo buat khatam quran time kawen.. emmmm ^,^

ciare (^_^)v said...

lebih dari 10 'tapi' aku rasa dlm entry ni. haha

aku aritu xde khatam..erm..sbb masa skolah menengah da wat khatam beramai2 kt kg

mun-e said...

hehe. tak kira bape banyak 'tapi' pon tapi mcm banyak jek. haha.

ooo.. khatam ramai2 ek. aku pon penah la mase skolah agama dlu. yg biase2 je la xde buat kenduri ke apa ke. hee.