Wednesday, December 22, 2010

pengkalan balak episod finale :P


hehe. tetiba dah final dah hahah. uhh ngantuk sudahhh. tapi gigih kan jua update blog. makin lama tah makin malas plak nak berblog. bukan bz layan FB ke apa. tapi bz tengok tv. hahaha. banyak plak ceta best skang. :P hari selasa ada hani pkl 9 kat tv3. ade putera katak kat tv9. lagi ceta indon yang ganti cinta kirana - "bukan diriku" baru stat arini. wahhh sedih bangat ceta tu. meleleh leleh air mata air hidung kuar tadi :P

eh melalut plak. hehe.

untuk menjawab pertanyaan ja.. em pak pak sedara ku yang arrange kan family day ni. rasenya yang join lebih kurang 70 orang (termasuk la yang kecik2) tu. rasenya kos hampir 5 ribu jugak. ke lebih? ke kurang? tak pasti. heheh. tapi mase registration satu family kena bayar 50 hengget. cover balik sikit2 la. di samping tu, sesama keluarga ramai yang sponsor. lagi2 dengar nya hasil tanaman pokok getah pon membantu menjayakan program ini. wah! hasil tanaman pokok getah ko. har har har.

yang pasti..dah mula survey dari 4-5 bulan yang lepas lagi. datang pangkalan balak sendiri untuk survey adalah 4-5 kali kot. bagus kannn pak pak sedara ku merangkap ahli2 AJK. semangat waja gitu :P aku adalah peserta je. hikssss. malas nak amek tau. takpe, yang penting tetap join okay hehe.

ah panjang plak bebel. jom layan gambar :B

dimulakan dengan gambar family ku..

tak lengkap ni. eh tapi kalo pon along dengan angah join mereka dah dikira family lain dah sebab dah kawen. hikssss.

kami adalah sedara :B

aku dan cousin ku ina :)

sebelum stat.. kita amek gambar duluuuu heheh.

jeng jeng. cuba kira ada bape orang? kalo rajin silakan kira. hikhik :P (ramai yang jadi fotografer jugak time ni)

tengah nak mulakan acara sukaneka yang pertama.. acara merebut gula gula sapa paling banyak hahah. kategori kanak2 bawah 4 tahun.

tu diaaa. para penyokong standby kat tempat gula2.

rebut jangan tak rebut. rebut jangan tak rebut. heh.

seterusnya.. acara amek air dari laut guna span, perah air ke dalam botol dari span. kategori 5-8 tahun. hahah.

ibu bapa adalah sedang memberi sokongan moral yaaa :P

pemenang adalah adila. (yang dibantu oleh kak intan dan kak anne. cisssss)


eh tetiba dah sampai kategori dewasa. hahaha. skip lah. banyak sangat acara :P

acara boling guna kelapa yang dikutip dari pokok kelapa rumah ku. tak pasti sekarang kelapa ni dok kat mane. kena tinggal atau mak bawak balik untuk masak :P

yeahh pak busu adalah terer okay~~~ point di kutip ialah 8. yang lain2 cume 4.. 3.. 0.. (yang 0 tu aku lar tu. hahahahaha)

pastu acara balik belon berisi air yang abg rafi kasi nama "semakin jauh semakin sayang" bahahah. geli jek.

game ni serentak. lepas balik sekali pastu sambut balik. then kalo terpecah, out terus. kalo tak pecah, yang belah kanan ni kena langkah selangkah ke belakang. kirenya sapa yang paling jauh jarak and belon tak pecah, pasangan itu lah juaranya. heheh.


ah belon ku terpecah jua~~~ hahaha. nasib baik kena baju sikit jek :P


banyak lagi gambar dan acara sebenarnya. hehe. tak larat nak tepek semua and ceta satu2. family day ni 2 hari 1 malam tau. kat Ismah Resort. ktorang book 15 bilik untuk ktorang sahaja. hehe. so memang ramai la kan.. malam tu ada buat bacaan yassin dan tahlil pastu penyampaian hadiah and lucky draw. hari ahad ade bola tampar pantai kot. and sukaneka lagi.

overall.. memang best la family day ni. festime buat setelah bertahun2 tak berkumpul ramai2 camni kecuali hari raya la. hehe..

kalo sesapa nak buat family dkt tepi pantai camni memang suggest la buat kat Ismah ni sbb compare dgn resort lain, tempat kurang sesuai. agak sempit. hee. tapi bilik adalah sedikit kecik and makanan adalah tak sedap sangat. wahhh. nak jugak tu complaint hahah :P tapi untuk buat aktiviti memang sesuai sangat la. heeee.

ok dah sebarang pertanyaan tinggalkan di tempat komen, OK?

wahh macam urusetia plakkk aku ni. hahaha.

nah.. terima lah gambar eksklusif ku. wekkkkkkk :P

lihatlah dunia betapa happy nya saya. hihihi. bye!

4 comments:

dd dudu said...

mony,

Hj. Abd Rahmah Hj. Abas & Hjh. Timah Hj. Jonet tu sape ek?? atuk nenek ke?? kee nama pak sedara yang arrange family day?

whooz said...

sukalah xtvt2 gathering macam ni

ja_on_seven said...

aku pn nak tnye soklan yang same cm dd..

hik hik.. bes ar bule gather 1 big family...so congrats utk keropok mony dan keluarga yang menjayakannya..

kagum ngan org yg organize family day utk family yg besar cmni..

tahniah!! (hak hak da mcm YB kg pisang)

mun-e said...

dd: dah jawab dalam sms ;p

whooz: aku pon suka. suka join. takmo organize :P

ja: jawapan dalam sms aku ke dd. cube ko tanya dd. hahaha. yeah tahniah kepada pihak AJK yang menjayakan family day keluarga Hj Abd Rahman.

hikhik.