Tuesday, December 7, 2010

hiv test done! ngehehe.



semalam, banyak benda setel dalam masa satu hari. alhamdulillah.. tapi kite cerita satu persatu dulu yek. hehe.

dimulakan dengan HIV test. kami buat HIV test dekat HKL. klinik kesihatan kuala lumpur. dalam HKL. mula2 call klinik kesihatan keramat dulu since yang tu dekat dengan rumah RR tapi dah fully booked. hoo. ktorang ni bijak sekali, amek cuti dulu baru cari tempat nak buat HIV test. hahah. lagipun semalam cuti hari ni cuti maal hijrah lagi.. so dapat cuti panjang sikit ;)

nasihatnya, kalo nak buat HIV test kat HKL, sila datang awal awal sikit. ngeee~ bukan apa, nak Q untuk register Q nya amat laaaaaaaa panjang sekali. hahah. sejam ++ tunggu. kami ni pon bijak ya amat. haihh malas nak ceta. yang pasti, ade orang tu buat muka ketat sebab kena Q lama sangat.

kekeke. gelak suruk suruk ;p

masa sampai2 kat bilik buat HIV test tu (terus je tuju kat sini dulu), tetiba encik pegawai tu kata kena ade borang HIV test daripadi JAWI skali. ahh sudahhhhh. dia cakap sebab JAWI baru je kuatkuasakan peraturan macam gitu. kalo nak buat HIV test kat KL so kena ada borang HIV test daripada JAWI.

RR dia dah ade form tu. aku laaa yang takde. sebab ku ingat, aku orang selangor so kena guna form dalam JAIS punya. masuk website JAIS takde pon form itu. rupenya, bukan ikut orang mane orang mana.. tapi ikut kite buat HIV test tu kat mana. so kalo buat kat KL, kena ade form tu.

form RR plak dah isi nama die. so cemane kami setelkan masalah itu??? eh tetiba rasa nak skip skip solution pertama hahah. ok, kite terus ke solution ke dua. =P.

solution kedua : nasib baik laaa ofis lama aku dlu berdepan dengan HKL. call2 orang2 kat ofis lama, ramai plak cuti. huhu. nasib baik kak jijah tak cuti. kelam kabut arrr pergi seberang jalan mintak dia donlod kan form tu dan print out 2 keping. aku pon dah buat muka selamba, masuk ofis lama. hahah. rasenya dorang semua terkejut tengok aku tetiba muncul. hahah. selamba jeeee hi hi semua orang :P nasib baik baru pindah hampir setahun. kalo dah pindah 5 tahun tetiba muncul?? lagi la haru. hahah.

oh ofis lama dah berubah wajah. rinduuuuu....... :)

mekasih jijah. kerana menyelamatkan kami. kekeke.

so, dah dapat form tu. pastu isi isi kelam kabut la register semua. padahal appointment pukul 10. pukul 11 kami tak register2 lagi. ramai kotttttt orang datang hosp time time camtu. hoho. ktorang punya la Q tunggu registration sampai sempat p makan dulu kat cafe sebab no kat kaunter tu tak gerak gerak. last2 suruh RR g tanya, rupenya dorang cakap kena Q utk register. ngeeeee~

tak cakap ponnnnn. tu laaa. aku dah lama tak g check kat HKL. RR plak tak pernah pergi :P so 2-2 macam tak reti prosedurnya cemane.

pas dah register semua g la jumpa doctor dulu. pastu, pergi kat bilik buat HIV test. encik pegawai tu tanya tanya la pasal HIV AIDS semua tu.. nasib baik RR yang jawabkan semua. mun-e plak mengiyakan jek percakapan RR. =P pastu buat la test guna kit tu. sakit ohhhhhh~~

RR kate tak sakit. pastu encik pegawai tu kate "sebenarnya sakit. rizal ni saje cakap tak sakit. sebenarnya sakit sikit la yaaa" hahah. tersentap aku tatkala kena cucuk :P sakit ohhhhh. (si lembik :P)

kemudian, balik jumpa doctor semula. doctor cop2. pastu kembali semula ke bilik HIV test tadi. so dah setel semua tu.. encik pegawai tu kate "OK, selamat pengantin baru"

wahhhh. ucapan selamat pengantin baru pertama kami dapat. hikhik. i loikeeeeeee. aku sengih2. RR jeling2 kate "suka la tu" hehhhhh. mesti la sukaaaaaaa. napa tak suka plak?? ceaaaaa~~ hahah.

lepas abes HIV test, kami pon beredar dari situ~~

bersambung next entry plak :P

1 comment:

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ceh...siap le kene wish tahniah! sengal tul.. :p