Sunday, November 21, 2010

my wedding preparation. dangggg!


aku ni kan.. bila time orang kawen baru la teringat pasal persiapan sendiri.. kuikuikui..

macam baru2 ni before dd kawen, tolong2 die buat door gift semua.. baru la rase cemas sebab sendiri punya banyak tak setel lagi. hahah.

okay2 be serious muni. ko nak jadi bridezilla last minit keee??? hoho

- doorgift : kasi yang same jek untuk semua org ;p jadi nya hanya nak beli bekas je untuk letak benda tu. hee.

- hantaran : nak gubah sendiri. dah beli tempat letak barang2 hantaran tapi masih tak terbayang konsep gubahan apa. hahah. tu laa gatai no nak buat sendiri kan? hamek ko. fikir la puas2 :P

dd, kate nak pinjamkan aku majalah pengantin yang ade pasal gubahan2 hantaran? hehe (sah2 dd tak bace blog aku malam ni sebab beliau kat rumah mertua skang.. ouchhh dd dah ade mak mertua ;p)

okay.. selain hantaran, sirih junjung je la kot aku kena upah orang untuk gubah.. yang tu sumpah tak reti nak cari kat mane daun sirih dan nak gubah cemane.. huu

- baju nikah : dah setel baju nya ;p cume tudung dengan veil tak setel lagi. masih fikir2 nak pakai tudung dan veil cemane. hoo

- baju sanding : ponnn tak setel lagi dengan kakak butik tu. ngeee. dah try aritu baju idaman tapi die cakap nanti akan ada baju baru so tak sure lagi.

- baju btandang : yang ni ponnn masih blur lagi. nak sewa atau nak pakai hat sendiri punya. tapi hat sendiri punya simple sangat laaa. hmmm. mebi sewa skali kot. takpe yang ni nanti bagitau je kakak butik tu. senang lah deal dengan dia ^^

- hiv test : dah apply cuti 6hb12 ni nak buat time tu. tapi lum buat appointment.

- kad kawen : ingat lepas g buat hiv test atau before pergi buat nak pergi setelkan kad kawen ni dulu. pergi kat LH Creative je kot.. senang sebab dekat.

- barang hantaran : tinggal baju, seluar dan wallet belt untuk RR. aku punya dah setel dah semua.

- urusan kawen : kebenaran kawen bla bla semua tu. yang ni bila wedding ticker tu tunjuk 3 months baru fikir balik :P

okay.. banyak lagi kan tak buat lagi?? hooo. okay. lagi 3bulan 3minggu.

mari mula resah gelisah :D

jadi selama ni aku buat ape je ekkkkkkkk?? ooo aku just cari barang hantaran, cop butik kawen, pastu sebok 3 kali seminggu pergi FF ;))


2 comments:

veesakura said...

3 kali seminggu g FF? FUYYO!! hehe. alangkah baik kalo aku segigih ko :p

mun-e said...

hehe.

bawah ofis je FF tu. sebab tu gigih. kalo jauh tempatnya mesti tak gigih :D