Sunday, November 28, 2010

doorgift =)


semalam pergi nilai 3 dengan mak, along and si kecik aqil. before tu, si pengantin baru dianah dan khairi singgah rumah pulang kan bakul hantaran ku yang dia pinjam untuk letak goodies2 time wedding dorang last week.

and dorang juga pulang kan kasut cinderella ku yang pekedai itu tersalah kasi. ohhhhh~~ tak sabar nak pakai time sanding :P

sampai2 jek kat nilai 3.. terus pergi KK home dulu sebab ternampak KK home depan mata. hahah. lagipun, aku ada KK home kad. berbaloi baloi lahhhh jadi member KK home sebab leh dapat diskaun. ngehehe. suka sukaaaaaa.

round situ sekejap jek pastu terus borong doorgift 18 kotak. hahaha. 1 kotak ade 40 pieces. sebab dah terrrrrrrrberkenan dan menepati bajet :P oh doorgift ku hanya lah telur untuk semua yang hadir. takde yang special tauu. leceh la asing asing kan ni. nanti ade yang terkecik2 hati ke pula. atau pun sebab pilih pilih kasi orang takut last last berlebih sebab yang kasi nya terrrrlebih berhati hati nak kasi kannn. huuu.

tapi cantik sangat bekas yang emak ku pilih itu ^,^. sukaaaaa~~~~~ (buat aksi excited gedik2) hahahaha. tak sabar nak kasi kat tetamu yang hadir, bole tak?? =P

harganya hanya 69 sen jek je satu pieces. heee.

lagi, ktorang beli bunga pahar 4 kotak. pastu bekas bunga telur yang letak di pelamin 2 kotak. bunga pahar tu beli yang murah jek :D 4 kotak harga seratus hengget. 1 kotak ade 50 pieces la.. standard kan. hehe.

pastu dah beli siap siap bunga manggar. hahah. satu plastik tu harga 5.90. tah la mahal ke murah tu ;p yang ni mak yang tolong bayar kan hee.

kedai jual bunga pahar 4 kotak - 100 hengget :P

lagi beli emm uncang untuk letak gula gula. gula gula ialah doorgift untuk budak budak. hee. satu peket ade 100. beli yang harga 16.90 jek. murah ke mahal? tah :P so beli 300. total 50 hengget 70 sen

pastu beli kan kain untuk emakku pakai time sanding ku nanti. kain yang biase jek. i mean, bukan la lace ke ape ke. hee. yang jenis kain ela biase la. yang penting mak pilih sendiri dan die suka corak itu. :)

untuk adik beradik ku pula, aku dah belikan dah mereka kain untuk pakai time nikah dan time sanding hari tu . oh yaa~ sape yang nak datang time nikah nanti, pakai la pink :P yang nak datang time sanding nanti pakai la hijau :P kalo ade la baju nya. takyah la purposely buat untuk ku kannnn. tapi kalo nak buat jugak takpe lah. hahah.

nanti nak datang lagi untuk beli barang gubahan hantaran pula :)

total berhabis semua skali kat nilai 3 :- rm830. bankrupt sudahhh aku bulan ni. hikhik.

sekian ;P


2 comments:

nizafauzi said...

muni!!! bile nak kawin??? jgn tak jemput eh.. :)

mun-e said...

lagi 3 bulan. jgn risau, jemput punya ;)