Friday, September 3, 2010

kasihan kereta baru.. huhu


tengah borak borak dengan ofismates yang baru sbulan beli kereta baru.

miss L: tau tak, arini pergi ofis naik teksi
mun-e: ha? sape?
miss L: saya la.
mun-e: yeke? kenapa?
miss L: sebab kereta tak bole stat. gegar2. pastu batery kelip kelip.
mun-e: yeke? takde minyak ke?
miss L: tak laa. baru isi semalam.
mun-e: eh, isi minyak apa? diesel ke?
miss L: hah? isi yang hijau tu.
mun-e: errr yelaaa. isi kat mane?
miss L: petronas.
mun-e: emm tah tah isi diesel kottt.
miss L: hah? yekeeee alamakkkkkkkkkk

terus miss L selongkar balik henbeg dia, cari resit isi minyak smalam.

2-2 tengok resit

mun-e: ni diesel la niiiiiiii. tengok ni. harga die 1.75 sen kalo unleaded tu 1.80 hoho
miss L: aaaaaaa yekeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


huhuhu kasihan miss L. dah la nak balik raya. uhhh kesian laaaa. memang kena cuci engine tu la kannn sebab minyak dah bercampur gitu. huhuuuu.

p/s: memang bile baru pakai keta macam2 benda yang kite tak tau kite buat kan? ;p aku dulu 3 bulan drive pasang lampu kecik pastu salahkan lampu tu malap bila ditegur oleh ofismate. hahaha. sebbaik aku masih hidup walaupun bawak lampu kecik dalam gelap hujan ribut suma. huhu.

3 comments:

dd dudu said...

kesiannyeeeee


aaa bape cost nak cuci enjin tuuu

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ok. ni x lawak. aku x leh trime alasan salah isi minyak! minyak diesel??? apa ko gilerrr ko isi minyak ko x tgk dulu minyak apa yg ko nak sumbat dlm kete ko!!! eiiiii

mun-e said...

dd: emm dalam 600 kot sebab die dah stat enjin kan.. kalo belum stat enjin dalam 400.. carik kat intenet je xsure betul ke tak huhu

along: cehhh ko ni emosi plak ;p relaxxx kalo aku tuang diesel kat keta ko baru ko leh emosi hahaha