Monday, August 2, 2010

survey persiapan kawen, wlpn penat tp ku suka :)


phew~ baru sampai rumah. okay sambung balik. type cepat cepat. eh sebelum tu, alaaaaaa terlepas nak tengok dottie. (T__T)

lepas ktorg pergi sogo, ktorg masuk semua house. hehe. jalan jalan jalannnnn tanpa tujuan sangat :P hampir semua kedai masuk dan tanya tanya harga. tunangan saya ni la.. cerewet sikit bab baju ni haaaaa. ade baju melayu, bersulam, tapi kat poket 2 bawah tu takde sulam, dia takmo :P ade baju melayu, bersulam, tapi takde poket 2 kat bawah.. lagi la die takmo kannnnn. hahah.

die cakap, nanti tak biase tangan takde tempat nak seluk seluk poket. ceaaaaa.. :P kat semua house baju melayu satin ready made, harga dalam rm245.

pastu ktorang jalan mana lagi ek.. haa ktorang jalan masuk kedai emas sireh pinang. hushhh banyak giler choices untuk cincin lelaki. cantik cantik tauuuuuu. harga pon bole tahan mahal ;P RR ade berkenan satu cincin ni.. tapi die kate takpela jangan membazir sebab kategori mahal jugak lah. tapiiiii susah tau nak tunggu die berkenan dengan cincin. actually banyak tempat ktorang pergi tapi tak pernah satu pon die suka. haha.

so bila ade die berkenan tu.. walaupun sedikit mahal.. ermm aku ok je sebenarnya nak beli. heeee. sayang tunang katenya :P tapi awal awal die dah pesan. "jangan beli tauuuuu cincin tadi tu. takyah bazir bazir"

hoho.. bukan duit die pon...... :P yela yelaaaa. nanti nex week kedai tu sales, kite gi balik situ. amek cincin tu. hopefully ade lagi lah. hehe.

pastu aku plak berkenan dengan design white gold dengan berlian seketul. hehe. tapi RR kate tak cantikkkkk. huhu. sebab simple sangat kottt. tapiiiiii tahu kah beliau dengan kilauan berlian itu pasti semua orang akan terpukau tengok jari jemari ku yang tulus mulus ini??? hahaha. perasan abes =P

takpe lah. banyak mase lagi nak beli. heeee.

pastu ktorang masuk plaza city one kat sebelah semua house tu. eh city one ke one city?? confuse =P dulu2 pernah masuk situ tapi kat tingkat bawah je lah. pastu semalam naik sampai atas. kan RR kate, masuk je mana nak masuk. wahh offer yang jarang2 dapat neh =P

tingkat 2 penuh dengan kedai2 pengantin india. hahah. aku lalu situ, semua offer sari. hahah. tapi cantik la sari sari. hah pastu kan ade kat tingkat bawah jual sampin buat dari tenunan tengganu kot harga rm1800??? mak aihhhh @_@

pastu tingkat 2 ade jugak kedai yang macam kedai jual pelamin.. jual baju2 kawen.. mebi lebih untuk jual kepada orang yang berniaga butik kawen la kan.. kat situ ade baju melayu satin ready made harga 80 hengget je =P kat semua house 245 :D tapi tu laaaa..takde poket 2 kat bawah. walaupun ade sulam sulam. heeee.

baju pengantin kat situ cantik cantik jugak. tapi tak tanya plak harga. ehh kalo harga die setakat 200 je, aku sanggup beli tau. agagaga. lepas pakai, jual la kat orang lain =P

so hasil belian kami kat sini ialah - sampin baju nikah untuk RR, anak tudung berkerawang kerawang untuk aku. hahah. saje test beli sebab nak try tengok sesuai ke tak dengan muka =P tak mahal, murah je. 8 hengget. heeeee. sampin tu beli je lah sebab kaler die dah masuk sangat dengan baju melayu kaler off white. heeeee.

okay, tu je. tata!

next survey2?? emm mebi dalam bulan puasa jugak. baju kurung for hantaran + baju melayu for nikah + bertandang + cincin kawen. heeeee.

emm ktorang tak survey pon lagi butik mane untuk kawen. mebi cari yang dekat dekat area rumah jugak lah. heheeee.

eh detailnya aku ceta kan? takpe nanti2 aku nak bace balik bile nak pergi survey lagi. hehe. kang lupaaaaa :P

1 comment:

Riezal aka Rezdrake said...

wooo dah nak kawin dah mun-e ni.. survey jgn tak survey.. yang penting saving n jimat cermat selalu..