Saturday, August 28, 2010

projek lepas sahur arini


tadi aku buat keja gilerrrrrrrr :P gile kan namenya kalo tanpe info pape atau pon skill, aku p bukak laptop aku ni. hahah.

sebabnya bebunyik kuat weh kipas die. pulak tu panas! risau aku. dah lama ia macam tu. jadi aku google. orang kate mebi kipas berhabuk. atau pon ade pape yang longgar ke. emm mungkin jugak ade semut ke. hoo gituuuu

jadi dengan berbekalkan screw driver yang kecik bermuncung empat. heh heh. suka suka bagi nama :P aku pon tawakal je laahhh.

of cos bace bismillah dulu. ngeeee~ abes jari jemari ai yang tembun ini cakit sebab ade screw yang ketat sikit. heheh.

jadi skang ni dah pasang balik.. alhamdulillah bole on :D tapiiii still berbunyi. tapi tak sekuat before ni. and tak sepanas before ni. panas biase2 je la. ok la tu. at least dah tau dah punca nya ape. kipas berabuk. hikhik.

tapi tadi tak berjaya togelkan semua pon laptop ni. meaning tak bukak abes. sebab napa tah. tak berani nak godek lebih. so bersihkan sipi2 je la tat kipas tu. kipas tu kan kat tepi tepi. so ok la dapat bersihkan sikit. kalo bersih betul betul bersih pasti tak bunyi lagi kan kan? hehe memandai :P

yeee saya budak komputer tapi saya tau coding je. godek2 hardware, saya tak reti :P sebab tak penah belajar. hehe.

sekian ;p

p/s: kalo letak netbook sebagai 1 of hantaran pon okay kan.. cari netbook yang murah la tapi :P

okay, nak gerak dah g shopping. heheh. KK home, tunggu sayaaaaaa ^^

tak faham ape kaitan kipas ni dengan kipas dalam laptop :P

No comments: