Monday, August 9, 2010

nak ceta perkara yang memalukan diri sendiri nih =P


salam.. petang tadi kannn.. mase nak balik dah.. tengah panaskan enjin keta.. sambil tu, borak2 dengan RR on the phone.

borak borak borak. tetiba terrrmasuk bab perfume. hehe.

RR kate.. "nanti bulan puasa ni jimat sikit la perfume"
"kenapa?"
"yelaaa bulan puasa mana bole pakai perfume"
"haa? yeke? tak penah dengar ponnnnn"
"yelaaaaa. mane boleeee"
"hahahahaaaaa. tak penah tau ponnnn"
"iyeeee. balik nanti, syg g tanya kat mak ek"
"hahahahha. tipu lahhhhh"
"ya Allahhhh. balik nanti, tanye kat mak ek"
"hahahaha. syg ni student terrrrrrrbaik sekolah subjek agama time spm okayyyy. jangan nak tipu syg la"
"hishhhhh betul laaaaa. orang pon dapat A okayyyy subjek agama"
"hahhahaha. bie tak tipu kannn???"
"takkkkkkkkkk"
"hahaha. tipulahhh. mane adeeee. tak penah dengar ponnnnnn"
"melawan cakap orang laaaa die ni"
"hahahahhahahaha"

seyesssss. sumpah aku tak penah dengar weeehhh. mati mati membangkang ni. takpe takpeeee. balik rumah, aku cari kat intenet =P

maka, tadi.. berbekalkan keyword "makruh pakai wangian semasa puasa" aku pon google laaaaa.

dup dap dup dap

tetiba terrrrrpergi kat page ni


Perkara makruh semasa berpuasa:

1) Berpuasa setiap hari berturut-turut disisi jumhur dan haram disisi syafeiah.

2) Bercumbuan dan melakukan permulaan jimak walaupun berfikir dan melihat-lihat kerana menyebabkan keluar mani.Haram sekira sehingga menyebabkan keluar mani.

3) Melampau–lampau didalam perkara yang harus saperti memakai wangian disiang hari,menghidu wangian dan mandi.

4) Merasakan makanan dan mengguyah

5) Bersugi atau memberus gigi selepas gelincir matahari sehingga maghrib.



click click

erkkkkk. betul lahhhhh apa RR cakappppp @-@. aaa~~ malunya iiii~~~~~~ T___T

tidakkkkkkkkkkkk!!!! huhuhuh. eh, tolong lah bagitau yang korang pon, baru je tau. pleaseeeeeeee. taknak "buta agama" sorang2. hukhukhuk. teruknya pengetahuan agama ku. memang fail! malu je ngaku student terbaik subjek agama skolah mase spm =P

tadi call RR bagitau, memang dah agak dah kena fire balik pasal student terbaik subjek agama tu. hihihihuhu. =P. haishhh.


>.<

2 comments:

ciare (^_^)v said...

nasib baik i taw =p hehe

mun-e said...

uhuk uhuk :P