Sunday, August 15, 2010

menu bukak puasa hari ke4 =D



hari ke empat. kami bukak puasa nunnnnn jauh kat puncak alam tarak tol sane =p rumah sape? haruslah rumah along ku :)

pergi berempat jeee. aku, angah, intan dan si kecik nakal aqil. mak dan ayah tak ikut.. sebab ayah tak larat nak gerak sangat.. hmm.

tuan rumah masak keow teow goreng speciallllll~~ penuh udang~~ i likeeee~~ hehe. dengan kuih ondeh ondeh.. wahhhhh! pastu goreng cucur cicah dengan sambal air asam. nyum nyummmm. makan panas panas. perghhh =P

ktorang plak bawak siap2 lauk ikan jenahak masak sambal dengan ayam masak rendang tok dan murtabak. he he heeeee :P

hiyakk bersediakah tengok gambar makanan???

nah tengok gambar si comel ni dulu.. huahuahua =P

hehe.. memain pulak die yeeeee! =D
okay okay.. nahhhhhh

kuih buah melaka atau ondeh ondeh. kegemaran pak majid sefamily. hee. along ku buat. A+! buah melaka die tak besar2 tak kecik sangat. just niceee~~ kate orang. hehe.


keow teow goreng special.. A+ jugak! sebab pedas. aku sukaaaaa. hehe.

ayam masak rendang tok angah ku masak. sedapppppp!!! A+. wahh setakat ni suma A+ ko bagi :P

ikan jenahak masak sambal. A+++!!! hahaha. aku makan bertambah sebab ikan ni lah. slurrppppp.


and last skali.. murtabak ayam. abg ipar ku buat :) aku bagi A+. hehe.

tahukah kamu? sempena bulan posa ni, abg ipar ku bukak bisnes jual murtabak dekat param depan JJ wangsa maju tu? hehe. gerai die dekat area dengan balai polis tu.

anddd tadi RR dah pergi beli. hihihi. pastu lepas bukak posa tadi die sms cakap "boleh tahan sedap murtabak tu" ceeeeeewah. kembang tak kempis kempis abg ipar ku nanti ni. hahahah.

tadi kannnnnnn. mase datang rumah along ku. tu kire festime aku datang lepas dorang dah kawen laaa. before tu datang time dorang baru confirm nak sewa tat situ. so tadi datang, tengok.. wahh dah lengkap dah rumah orang kawen :P

beshnyaaaa.

pastu terberangan plak cemane la nanti rumah ku selepas berkahwin pulak.. hihihi. sempat lagi tu berangan. hak dush!!

eh alamak. abg ipar ku adalah pembace tegar blog ku skang ni. ayak malunya. pe lagi, cabuttttttt =P


p/s: hi abg ipar =D


No comments: