Thursday, August 5, 2010

mainan perasaan je kot.....


malam ni malam jumaat kannnnnnn. hehe. jom bukak kesah seramsssss :P

sejak akhir akhir ni kan.. haishhhh. aku selalu terdengar bisikan2 memanggil nama ku. eh. bukan bisikan laaa tapi suara memanggil.


macam hari tu, waktu pagi. macam biase lepas subuh aku tido balik. lepas tu tetiba aku terdengar macam suara ayah ku menjerit memanggil ku dengan nada agak kuat. macam die terjatuh ke camtu lah. aku dengar "wati!!!" tersentak aku. terus bangun. terus menuju ke bawah. melulu ke luar rumah. kot kot ayah ku terjatuh kat luar ke. huhuhu. tapi tengok tengok takde sape pon kat luar.

aku naik atas balik, bukak pintu ayah ku. aku tanya ayah ade panggil aku kah? ayah ku jawab, takde.


huhuhuuuuuuu.

pastu kadang2 macam terdengar suara adikku intan panggil ku. pastu aku diam je la buat pasang telinga lagi. pastu macam takde pape. tengok kat bilik die, die tengah tido. huhu.

selalu la aku dengar macam macam. kadang dengar suara baby menangis laaaa.. padahal jiran sebelah takde anak kecik pon. huhu.

kenapa ek? aku ni selalu sangat bermain dengan perasaan agaknya kan? (sedap kan hati sendiri =P)

tapi betul la...... lately ni makin kerap pulak. huhuhu. tapi suara tu bukan banyak kali la. die hanya panggil nama ku sekali je. so, mainan perasaan la tu kan kan kan?

haishhhhhhh.

eh sambung sikit lagi. semalam kan, aku basuh baju malam. dah siap basuh tu dalam pukul 11++ aku sidai la kat luar. hee berani kan? tetiba aku terdengar bunyik pokok mangga ayah ku bergerak. gerak dekat atas tau. dekat pucuk. aku plak punye la berani.. pandang je pucuk pokok tu. mencari punca ape yang menggerakkannya. angin kah? binatang kah?

pastu time aku mencari cari punca tu tetiba aku terfikir "ehhh berani nya aku pandang pandang. nasib tak nampak apa apa."

tapi kannnnnn lepas aku terrrrrrrlintas fikir camtu, baru aku macam rasa takut. hahaha. kebetulan aku sidai baju yang terakhir. terus berdesummmmmm aku lari masuk rumah. hahaha.


haishhh. angin kottttttt. tapi kuatnya angin padahal tak rase ponnnn. hmmmmm. rukuntetangga turunkan palang kotttttt. tapi tak de dengar bunyik orang plak atau motor. hmmmm.

takpela. tikus la kot. tengah curi makan buah mangga.


hehehe :P

3 comments:

wAt| said...

salam...
oh entry ni cukup mencuakkan. lgpun, dah la nama panggilan kita sama... jd terasa mcm sy plak dlm cite tu. anyway, rasanya perkara tu biasa kot... cuma sebolehnya jgn dilyn.
btw, at this moment pun sy masih xboleh tidur & masih berada dlm terang krn gangguan sebegitu. but, anggaplah itu semua sekdr mainan perasaan/minda shj. itu lg baik rasanya. :)

cronyz said...

cik pon kot?

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

erm.....semua itu gangguan syaitan yg ingin menyesatkan anak adam... tido baca bismillah...pastu mulut katup...jgn berdengkur...hahahahahah