Friday, August 13, 2010

ini perempuan lemah :P


hikhik. hari ni ekceli my 1st day puasa. semalam kire ala ala prektis dulu. =P

so penangan 1st day puasa.. ya Allah.. dasat sungguh. pagi tadi aku tak sahur pon sebab mak aku ingat aku masih tak puasa and aku pon tak inform die kate aku posa arini. so, memang bangun2 dah 6.07 minit. syabbas!! =D

maka melepek la sepanjang hari kat ofis. serius lembik. tapi bukan sebab lapar, sebab ngantuk. hahah. tak biase sampai awal kat ofis :) tepat 12.25, aku dah turun p surau dah. 12.30 dah siap baring bukak tudung semua, siap bawak bantal kecik sendiri okeh! muahaha.

legaaaa dapat lelap kejap. ramai je yang baring2. orang laki pon sama jugak. siap aku dengar dengusan nafas lagi. hahah.

yang tensennya hari ni, aku kena datang awal dan balik lambat sikit sebab core hours aku untuk minggu ni tak cukup. huhu. kalo tak stay back arini, esok nanti kang kena balik lambat nak cukup kan 43.75 total hours tu. daripada kena balik lambat esok, tu yang gigih tu hari ni cukupkan 10 jam kat ofis. hahah. sebab selasa dengan rabu aku balik awal.. sebab tu la... padan muka =P

mesti korang pening tak faham kan.. pe benda aku merepek ni. haha. pendek kate, seminggu ktorang kena ade kat ofis cukup 43.75 jam. kalo kurang, nanti bonus hujung tahun kena potong. hihihi. hari tu ade sekali tu aku terrrrrrlewat. pastu aku explain kat manager untuk buat adjustment, nasib baik die bagi. sebab kalo tak, sekali lewat kena potong 5hengget dari bonus tauuuu. hush mane bole. tak nak ah kurang walau 1 sen kan kan =P

so tadi, angin sudah masuk dalam kepala. lepas je azan teguk air bandung seteguk pastu terpakse benti kejap sebab kepala sangat berdenyut =( rase macam biji mata nak terkuar. huhuhu. lepas tu time nak cangkung time amek air smayang pon terpakse pegang kepala. memang dapat rase kepala berdenyut. angin sudah di kepala. sakittttt =(

lepas solat magrib, harus lah aku terpakse baring. time solat pon rase macam nak pengsan! setiap kali sujud, aduhhhh. denyut2 sangat. wuwu.

macam biase, ingat nak baring kejap. sekali bangun2, dah pukul 12.10 =D tu yang aku masih di sini ni. heheh.

lemah la perempuan ni. 1st day posa mesti macam ni. hikhik.

menu bukak posa tadi : bihun goreng + nasi + ikan bakar sumbat cili + tomyam (lebih semalam) + kari daging = nyum nyummmmm. heheh. semalam menu : bihun tomyam.. tapi bihun nya tak abes, tu yang buat bihun goreng hari ni neh. hihi.

gambar takde lah.. sebab masih belum mood "time posa meja pon aku nampak macam kuih badak berendam" =D

mungkin esok esok la kot baru tingin nak itu.. tingin nak kuih koci.. tingin nak kuih ketayap (my feveret sepenuh masa :P) mungkin esok esok la kot baru datang mood teringin teringin tu. heheh.

ok daaaaa~ sambung tido balik =P 4.50 kang harus bangun. heee. esok jumaat!!!

yippie yippie ya yaaaaaaaaa ^^

mungkin aku tingin ni je kot. nescafe! esok pagi time sahur harus buat =)


No comments: