Friday, August 13, 2010

cuti raya =D


aku dah apply cuti dan dah approve dah pon. heheh. keja kat company majoriti chinese, so takde masalah nak cuti raya. =) tapi dorang pon macam takde masalah nak cuti raya cina je aku tengok. sebab kalo dorang support hongkong ke.. orang2 sane pon cuti jugak. hihi.

aku apply kames 9hb + direct seminggu selepas tu. wahh cuti panjang macam kampung jauh je. ahh dulik. nak jugak cuti lama lama sebab cuti masih ade 14 hari weh.. lepas tolak 5 hari masih ade 9 hari lagi. ni pon dah masuk area hujung tahun dah kan kannn. heheh.

tapi memang plan nak carry fwd cuti lebih sikit ke nex year, leh gune untuk nak kawen. hihihi.

excited nak cuti sebab nak rest :) bukan sebab pikir nak raya sangat pon. tahun ni rasenya takde feeling nak raya pon.. bukti nya, baju raya pon takde lagi (plan gune baju kurung yang dah buat aritu je yang gune time along ku kawen ngeh ngeh). bukti lagi, biskut raya almond roche yang pakcik ata promote pon tahun ni beli 2 balang je. tahun lepas, beli 4 =P

mungkin sebab ni tahun terakhir beraya dengan family kot. next year, beraya kat perak. hohoho. tapi bakal suami awal awal dah mention yang die next year kena amek cuti before raya. sebab tahun ni die cuti after raya. huhu.

tu laaaaaa, ofis suma majoriti melayu. abes cuti kena ikut turn gitu. nyampah =P tapi tahun depan, aku tetap nak amek cuti panjang jugak. even die kate die kena cuti before raya. takpe lah, amek je cuti untuk rehat2 =P

wahhhh jauh ke depan koooo pikir. tahun ni punye raya pon lum sampai lagi. kahkahkah. =D

3 comments:

ciare (^_^)v said...

lepas tolak cuti raya 4 hari, balance cuti ada lg 15.5 hari. hikhik

~ ReD ~ said...

sayanggg...ada award utk u. sila amik kt my blog ya dear;)

mun-e said...

ciare: uiks. banyaknya cuti ko? cuti ko bape hari sebenarnya? hee

red: wahh award. tq lindaaa... ^^