Sunday, August 22, 2010

azam bulan puasa :)


sebenarnyaaaa ramadhan kali ni aka ramadhan terakhir ku sebagai si bujang
(insyaAllah) heheh aku berazam nak rajin di dapur. orang kate, praktis :P lagi 6bulan 3minggu nak tawen ni.. which is orang kate nak melentur buluh biarlah dari rebungnya tapi aku dah keras macam ape tah baru nak lentur lentur hahahaah memang susah laaa :D

setiap kali tido aku berazam nak bangun awal sahur nak jadi orang kesatu sediakan itu ini. tak tipu niii. memang ini azamnya. tapi setakat hari ni, setakat ramadhan ke 12 ni.. heheh. aku masih gagal lagi nak jadi orang kesatu yang bangun sediakan sahur. tsk tsk.

salu kalah dengan emak laaa. haishhh. pukul bape tah mak bangun. aku kunci jam 4.45.. tapi salunya terjaga pukul 5. sampai2 bawah je mesti semua dah ade atas meja sudah. ayaakkk.

esok nak kunci jam 4.30 laahhhh. nak tengok, kalah ke menang dengan mak esok ni. hahaha. motif nak lumbaa??? :P macam aku kate tadi la... practice makes prefect! ceeewah. teringin nak mak pulak merase bangun bangun je semua dah hidang atas meja. =)

jangan nex year lepas kawen, aku kalah lumba dengan suami sudaaaaaa :P tapi RR memang bangun sahur awal. 4.30 dah bangun. pastu kalo aku pesan tat die suruh kejut kan, cemane tauuu die kejutttt?? die anta sms berbunyik "syg, bgn". hahah. macam laaaaa aku boleh bangun dengan bunyi ringtone SMS yang secotekkkk tu jek =D

at least, buat la miscall lama lama sikit ke ape kannn ;p


2 comments:

whooz said...

cuba ko tido kat dapur. mesti ko org ke-1

mun-e said...

hahaha. lawak la huzz :D