Tuesday, August 10, 2010

alaaaaaaaaaa..


tadi kebetulan dapat dengar pengumuman puasa yang pertama dekat tv3. hehe. dah bertahun rasenya tak dengar pengumuman yang 1st. salu tu dengar ulangan ataupun memang tak dengar langsung. hihi.

tapi kann......

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

bila dengar "alaaaaa" di bulan puasa ni, faham faham lah maksudnya ape kan. kekeke. haishhhh =P

neway, teringat mase keja kat ofis lama dulu. aku sebenarnya bukan jenis makan di bulan puasa kalo tak boleh puasa. aku puasa je macam biase cume takde niat la kan. hee. tapi kat ofis lama, sejak kawan dengan miss A (name rasia, nanti kena marah hihi) yang rajin bawak bekal time takleh posa, haishhhhh terusss aku terrrrrjoin makan time posa ni. hahaha.

makan sorok sorok kat surau. huduh sangat.... hehe

padahal dulu2 penah marah miss D (name rasia jugak :P) yang penah makan megi cepat2 time orang laki di ofisnya pegi solat jumaat. hahah. pastu salu jugak marah miss I yang selamba badak goreng telur kat dapur tanpa takut kantoi jiran sebelah rumah dengar. hahah.

tapi tahun ni tak tau la kannn bole nak curik curik makan lagi ke tak. sebabnyaaaa, takde port. hehe. surau jauh nun di tingkat 1. lagipun kat surau terang2 ade tulis tak bole makan dengan minum. heee. pastu pantry plak bole la nak kunci tapi masalahnya, dinding pantry tu adalah cermin. hahah. memang takde port langsung =P

so aku rase aku kembali macam dulu la kottt. time posa kalo takleh posa jadi lah macam orang posa.. cume takde niat je. hehe.

ohh debarnyaaa nak posa ni. sebab takut tak larat. hishh kalah budak2 kan? =)

to RR: selamat berpuasaaaaaa. tahun ni tahun terakhir kite berpuasa sebagai teruna dan dara.. hikhik.. jadi, puasa elok2 ya! semoga kite berdua diberkati amalannyaaaa. aminnnnnnn. heheh.

oh wish untuk korang jugak. selamat berpuasa!! \(^^)/

2 comments:

dd dudu said...

mana aci wish untuk kitorang 1 ayat jek, rr 3 baris ayat ;p

mun-e said...

ok la tu.nsb baik tingat nak wish.kekekeke