Sunday, July 25, 2010

mencari kalendar sekolah 2011


hehe tajuk sudah terang lagi tersuluh suluh kan?

alkisahnya, cemane teman nak tetap tarikh kawen kalo calendar sekolah 2011 belum kuar lagi? maklum lerr teman nak kawen awal tahun. haishhh. skarang ni pakai aim je tarikh yang berkenaan tapi kalo tetiba tarikh tu bertukar gi mane sihhhh? huhu. (bughuknya cakap perak campur indon. haha)

ok aritu kan ayah ku kate buat kat dewan. sebab tu tarikh sangat penting sebab nak pi book dewan. takut orang rebut dewan idaman hati. ceeeewah. idaman la sangat. haha. tapi baru baru ni, eh baru tak baru la.. dalam sebulan lepas, emak pula berkata buat kat rumah saje lah. senang sedare mara nak duduk duduk berkumpul.

gituuuuuu :) teman tak kesah. teman ikut aje. hee.

tapi emakku kate (emakku ialah cikgu) kalendar salu kuar bulan 12. haha. gi mane nak p tempah tempah suma kannnn? perlu kah kate "saya nak booking pelamin ni.. tarikhnya ialah pada cuti sekolah bulan 3 2011" ohh bole kah kate begitu? hee. yela nak book pon lewat2 bulan 11 kann tul tak? harus 6 bulan awal kan?? tul tak?

wahh skarang nak masuk bulan 8 dah ni. wawawaaaa. hahah. bulan 8 posa, bulan 9 raya. ok 2 bulan sah sah penat nak fikir hal kawen. 2 bulan tu mebi bole la survey survey. rase nya bulan 10 dah kena pi survey secara habis habisan dah. bulan 11 bole terus pi booking dah.

untuk pengetahuan semua, skang ni aku hanya bole survey survey time kat rumah waktu malam je. sebab kat ofis memang tak dan la nak survey. nak survey pon, gambar2 suma kena block. hahah. jadi memang agak terhad la kan.. so harus lah survey dari skang. haishh busy nya i :P mase begitu mencemburui lah. hihi.

psssst.. sebenarnya aku dah beli dah 1 barang untuk kawen (rasiaaa tak nak cakap :P) pastu tadi aku g wangsa walk, masuk romantika lagi. anddddd aku beli 1 lagi barang untuk letak atas dulang hantaran. hehe.

ianya ialah bekas letak cincin mase upacara batal air sembahyang nanti :')

berkenan, terus je lah beli. kang tak beli nyesal pulak kang :P tu pon tadi nak beli jugak bekas deco2 untuk sirih junjung. cantikkkkk. tapi yang tu tunggu dulu lah. hee. sebab tak tau cemane nak buat sirih junjung sendiri. kalo dah ade design dalam kepala cemane nak buat, baru la yakin nak beli. hihi.

ok tips untuk orang yang nak kawen: kalo tak nak terase duit berjalan cepat, awal awal ni beli je cikit cikit. takpe beli awal awal. keep record la ape yang kite dah beli. and simpan baik baik.

and aritu aku cakap nak beli langsir kan? nak ukur bilik untuk langsir kan..? okay aku tak buat buat pon lagi hahah. nasibbaik tak ukur lagi sebab mak ku tetiba kate nak buat kat rumah and mak ku tak kasi ku guna bilik sendiri sebagai bilik pengantin sebab kecik. kena jugak guna bilik adik ku. hoho. aku plan akhir bulan 1 nak ajak adikku tukar bilik dah. takde la kelam kabut nanti sbb takut bilik pengantin tak serupa bilik pengantin :P

adikku yang comelllll, sudikah??? :) nanti ko suruh la abg rizal mu belanja yaaa.. hihihi

okay banyaknyaaaaaaa tulis. hehe. tak sabar nak kawen. and sangat hepi sebab tunang dah ajak beli barang barang hantaran.

YAYYYYYYYYYYYYYYY!!!

^-^

No comments: