Monday, June 28, 2010

saya suka bilik pengantin yg simple + elegant hee.


selalu time kerja pasti berangan angan pasal nak hias bilik sampai rase rase tak sabar nak balik rumah sebab nak pikir cemane nak hias bilik cemane nak hias bilik.

hoho~

google punya google. akhirnya ketemuk jua!

saya mahu menjadikan bilik pengantin saya nanti seperti ini!

maksud saya nak pasang langsir yang mencecah lantai dan menggapai siling macam itu. fuh ayattttt :P tapi langsir tu nanti akan cover dinding la bukan cover tingkap macam tu. sebab bentuk bilik ku lain. heeee. bentuk bilikku seperti di bawah


gitu lorrr~ so nak pasang langsir yang tutup dinding dari atas sampai ke bawah kat L side. hehe.

pastu nak ade satu katil dan satu sofa macam tu jugak. almari almari semua nak campak ke luar. haha. takde la campak, nak transfer pi bilik adikku intan. bole ke adikku intan? heee.

tapi nak lantai macam itu jugaaaaak. lihat lantai tu? kayu kan itu? (tak tau istilah). tapi masalahnya lantai bilik ku ini simen saja. haha. skang pon cover pakai tikar getah je. hihi. hmm. harus fikir kan sesuatu ni. nak tukar lantai jadi macam tu memang tak dapat la kan...

ke nak pasang kapet penuh 1 bilik? (tapi aku malas nak vacuum hari hari :P)

takpe. fikir fikir fikir. jom kite google lagi. heeee. planning ku dengan duit gaji bulan ni yang baru dapat tadi hiksss nak ukur bilik, nak beli bidai untuk langsir. pastu nak survey langsir. pastuuuu tunggu jek sales langsir sempena raya on!, terus nak pi beli. hahaha.


p/s: suka la website ni. pasal deco deco rumah. -> www.senihias.com


3 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

i pun sehabis simple je nanti, scared tak rupa bilik pengantin, tapi what to do, takde budget, hehe.. n almari pun sama, nyah kau (sementara jelah, hihi)

mun-e buat mcm dalam gambar tu, lawa!

Mia-Ina said...

x sbr mennti how it will be

~* chirpy_chummy *~ said...

muni..kebetulan seh...aku pn dok memilih nk ubah hiasan dalaman bilik aku..tp bkn utk kawen la..hahaha bilik kt umah sewa je pn..:p tp aku suke perabut putih...hihi

smoga ko dpt ape yg d idamkan..amin..:)