Sunday, May 2, 2010

buah hati saya yang baru

hehe. jangan salah faham. RR masih buah hati saya. kini dan selamanya.. cewah! :P

ni haa nak ceta aku dah beli HP baru alhamdulillah.. YAYYYY.. hahaha. sebenarnya aku fobia nak pakai hp harga mahal2 ni sebab penah kena ragut dlu. wuwuwu. tapi adik sony dah mula tunjuk2 tanda penuaan.. jadi ni kot mase yang sesuai. hehe.

harap2 kali ni takde pape. amin. korang doakan tau? :)

nokia e72 jeee. heheh.

okay la specs dia. aku nak yang ade wifi, leh browse sume2 tu tapi yang penting tak mo touch screen. sebab aku salu sms sambil drive kalo touch screen macam leceh sikit hehe. yang penting camera 5MP :P pasni adik lumix bole la berehat kat rumah je. hahahaha.

macam jakun pulak tadi main2 ngan HP ni :P install ym gtalk snaptu ape kejadah sume tu :P emel je belum setup lagi.. heheh.

so pasni leh blog blog dari HP sudehhhh. sebab bole type laju laju laju yayyyy :P


test sikit camera dia :P oh ya camera die aku suka sebab ade option nak type yang quality die cemane. kalo quality yang bagus tu size die maybe 5MB kalo nak yang kecik untuk MMS tu size die puluh2 or 100++ KB je. gambar udang ni size kecik untuk MMS. hehe. before ni aku pakai sony kan, every time nak send MMS die akan suh resize dulu gambar tu. nokia ni lain sikit eh..

aku dah lama gile tak pakai nokia. ingatkan akan jadi pengguna sony ericsson kipas tak mati mati gitu kan..sekali nokia jugaaaaaak. hahaha. dah la salu kutuk nokia = orang tua je pakai :P tapi okay la HP ni besh besh leh install banyak2 game free plak tu kan :P tapi harus diingat kan ni HP untuk kegunaan yang ala ala skema gitu. kata E series kan. maka ini bukan jenis HP yang untuk entertainment gitu.

kaler yang ade pon hitam, silver ngan coklat je. so aku amek coklat :P

eh tetiba rase macam keja sebagai businesswoman pulak pakai HP ni. hahah. rase dewasa pon ya jugak :P

p/s: nadia punya pasal la ni. tetiba nak ceta jugakkk pakai hp baru. hahaha. psstt nadia, saya beli ni kat loyat hari sabtu. kalo nadia g loyat jugak tah tah leh terserempak dah :P

p/s: napa dah alang alang tu tak amek je BB eh? tah la :P dah berkenan dengan yang ni. heheh.

p/s: mebi lepas ni kalo tukar hp lagi aku nak pakai HTC pulak. HTC hero tu sangat canggih okay~ sangat coollllllll gileeeeeee! tapi sebab encik wan syaiful pakai yang tu maka aku tak nak pakai yang tuh. hahahah. :P


1 comment:

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

eleh...eleh....eleh....:p