Thursday, April 1, 2010

td dpt 2 botol susu magnolia free. yay! :P


hari ni 1 april 2010. genap 3 bulan aku kerja di company sekarang ni. :) sukaaaaa banyak benda baru untuk dipelajari. yang besh semakin hari semakin serasi dengan colleagues even bukan 1 team even ramai giler dalam 1 floor tu yang memang sampai setahun kot baru hafal sume nama. hahah.

neway, kalo terrrrlalu depan ofis lama akan ade satu perasaan halus tetiba singgah di hati. perasaan itu mungkin suatu perasaan "lega?" mungkin lah. heeee.

so update situasi kerja ku sekarang

- salah sorang senior ku amek cuti tanpa gaji sebulan kerana beliau pregnant dan tak larat nak datang kerja. maka, aku lah back up nya. back up dia dari segi nak buat deployment and testing. segala bapak jenis testing aku dah tau sekarang. hahaha. penat sebab at the same time kena buat development jugak -.-"

- aku semakin bahagia kerja dalam suasana tanpa gangguan YM mahu pun skype. more focus to work. takde dah orang yang boring buat kerja dan ajak aku beborak atau pun aku yang ngantuk ajak orang lain beborak. haha. takde dah situasi di mane "nak dekat dekat balik baru datang mood nak buat kerja". yeah ni paling aku suka. aku sampai je ofis lewat2 9.30 dah stat kerja dah. (ofis aku stat 9.30 ya :P) okay lah cume 1 yang tak bestnya ialah rase agak jauh dari kawan2 kalo ade berita sensasi tu mesti aku orang paling last yang tau sekarang. oh dulu2 aku lah juara -.-"

- ehem. now i can speak in english better than before :)

- yeah now i know a few sentences in mandarin too :P. ade senior yang ajar cakap mandarin setiap selasa dan kames. ala suka suka je. for FREE je. test pon suka suka punya test. sejak sebulan lepas sebut nak test tapi asek postpone je. haha. lau ser hen mang -.-"

- dulu2 aku macam ketagih dengan music. kalo buat kerja melekap je headphone tu kat kepala. sekarang aku boleh hidup tanpa music sudah yay! :P aku cume dengar pon kadang2 je. tu pon dari handphone. tapi aku tetap alert dengan lagu2 terkini. i kan DJ mun-e. haha :P

- semakin serasi dengan kawan kawan baru. mereka semua sangat happening. jenis fun fun gitu. i likeeeee. heheh. next week, ade aktiviti kat bukit cahaya sri alam. bulan 7 aku akan pergi cameron pulak. yahoooooooooo :P oh bulan 5 ade 1 lagi trip ke pulau lang tengah tapi memandangkan alongku nak kawen a week after, so tak jadi la aku nak itut. aku kan nak abeskan sisa sisa zaman bujang along ku bersama sama. auwwwww~~ :P

- lagi 5 minit penunggu gunung raya nak stat. kite berhenti setakat ini. hehe.


No comments: