Monday, April 19, 2010

kek oh kek =D


kehkeh. kronologi aku dan kek kawen along ku :P

16hb42010
850am

-godek2 google. cari kek kawin untuk along ku. berkenan kat 1 kek kat 1 website tu. dari blog D. emel, tanya harga.


18hb42010
500pm

- tempah kek kat kedai H. tak berapa berkenan sangat..tapi arghh tempah je lah :P sebab bakal pengantin ade di sebelah. bakal pengantin mcm takut jeee tak sempat tempah kek (padahal lagi sebulan++ daaaaa hikhik)

19hb42010
4oopm

- dapat sms. ku sangkakan dari kedai H. bagitau harga kek yang mahal dari semalam. hoh. apekes??? bukan semalam dah bayar deposit ke? ish tak puas hati. tapi kupendam saja. siap balas "oh yeke. takpela nanti saya bincang dengan kakak saya macamane. nanti saya confirm balik"

- call kakak ku. kelam kabut sekali sebab beliau bape kali tak angkat. ngee~

- call nombor yang hantar sms tadi. tanya kenapa harga kek lain? nak batalkan. sekali rupanya salah orang daaaaaa. yang hantar sms tu dari blog D bukan kedai H. hahahahahahampeh.

420pm

- call along balik.. kena fire sikit sebab salah orang. watchaaaaaa. adoiiiii :P

430pm

- kembali ke meja. sambil bukak website SR. tengok2 ade design yang aku berkenan + harga sangat reasonable. hoh. sms along balik. "betul ke nak kek dari kedai H tu?" tapi die tak jawab. hoho. (sebenarnya ko tengah buat apa daaaa.. penat aku, sms x balas. :P)

time ni dah aim salah satu daripada kek ni :P cube teka yang mane? :P

435pm

- hish tak leh jadi ni. tak leh focus kat kerja aku sudahnya. last2 kuar kejap gi kat lobby, tekad. call kedai H. batalkan order. =D kedai H kate deposit bole dipulangkan. fuhh selamat :P

610pm

- selepas kelam kabut kuar dari ofis, sampai kedai H. debar2 nak jumpa owner kedai. sebab segan nak batalkan order :P semalam tu pekerja die yang amek order, bukan owner die. sekali owner die ensem gilossssss. haishhhhhhh :P (eh ape kaitan?? hahaha)

620pm

- sampai di giant. terus menuju ke SR. wahhh terus je semangat nak order =D tapi selepas bincang punya bincang.. akhirnya tetiba aku order kek lain dari yang aku aim tadi. kahkah. tapi sangat puas hati sebab awal awal lagi aku memang nak yang macam tu sebenarnya cuma tak tau nak cari di mana. hihihihi.


syukur, akhirnya jumpa kek idaman :P bak kate RR.. "ni kek sape nak kawen ni? eeee" haha. of cos la..kite mesti lah inginkan yang terbaik bile nak kasi kat sape2 pon.. kan... harus lah nak yang terbaik... nak nak lagi untuk kakak sendiri cewah! along sila nanges 1 baldi skang! hahah. lagipun... bak kate pepatah.. aku mahu kek. tapi mahu kek yang bukan sekadar kek.

hahah dah kuar dah pepatah sendiri tu :P

haa... baru RR tahu betapa cerewet nya bakal isteri die ni.. siaplah die nanti. muahahah.


3 comments:

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ye ye... aku dah nangis dah 2 baldi penuh.. setakat kek je life ko dah jadik huru hara...btw.. aku sibuk dgn mak daaaaa... mana ada masa nak angkat phone nko!!! pukkkkk!! anyway tq... (sebenarnya aku suka sgt dpt kek yg ada gambar aku sendiri...)

Mia-Ina said...

wah bestnya ada adik beradik yg boleh sama2x plan kak utk wedding..:-)

kek pe la yg jd pilihan2..tgk sikit,leh?

mun-e said...

long: hehe. aku suka kalo ko suka :D

mia: mmg best adik badik ramai leh sponsor2.. ahaksss. oh kek adalah suprise. tungguuuuuu :P