Sunday, March 7, 2010

popcorn.


hehe ceta pasal joging lagi. tapi kali ni berbeza sebab jog kat tempat lain =p soo~~ lets cekidaut bebeh!

-7 march 2010-

hari ni penat sangat sangat! phew~~

pagi tadi kuar awal awal pagi macam biase untuk jog. tapi kali ni kami ubah destinasi. sebab takut jalan nak g ttwangsa terjejas akibat penutupan jalan sempena le tour de langkawi kannnnnn maka kami pon menTry lokasi baru.

dekat sajorkkkk dekat tangki air atas bukit berdekatan dengan Telekom (ke TNB?) wangsa maju. alaaa yang depan wangsa walk mall tu. ah kau tak tau sila diam dan pura pura tahu! kui kui kui

mula2 macam biase lah tengok setakat bukit yang ko kena ulang turun naik 20 kali kotttt baru kuar peluh peluh sambil riak sikit dalam hati "tempat camni pon orang bole buat port jog ekkkkkk"

sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. bukit bukan sebarang bukit. bukit ini mampu membunuh urat urat saraf keting betis ku!! wakakakaka. tu laaaa berlahagak lagi =D rupenya skills joging 2 bulan aku tak membantu langsung weiiiiiii. hilang sume skills macam tu sahaja! macam tak joging selama 10 tahun!

kuh kuh kuh

tinggi kan?!! =O

yang sebenarnya.. bukit ini ade 4 level kesemuanya (bace dengan nada yang sebenarnya dragon ball ade 7 bijik kesemuanya hikhikhik)

1st round, aku naik JALAN sambil gelak gelak. hahaha. aku memang camtu. kalo buat kerja berat sikit mesti terase nak gelak gelak. contohnya : perah selimut tebal bersama adikku intan. hahahaha. benda dah la perlu tenaga banyak.. tapi ko tambah lagi gelak gelak lagi la perlu tenaga =p

2nd round. cewah rase mcm confident sikit. aku JOG pulak. fuyoooo. naik bukit tinggi 45 darjah boleh sambil joging. fuyooo bravo bravo. siap tunjuk hidung kempas kempis bangga sambil pandang orang yang tengah turun =D tapi 30 saat je kot lepas tu aku pancit. wakakakak

masalahnya bile ko stop tengah tengah bukit 45 darjah tu lagi la hazabbbbb. susah weh even jalan je tapi sebab bukit die memang perghhhhhhh. aku nampak so far 2 orang je yang mampu jog kat tengah2 bukit tu dari awal sampai hujung. huhu.

tadi ktorg buat 3 round je. kali ke2 turun tu kaki dah ketar2 dah sebenanye. rase macam ahhh nak bergolek je turun. tak pon nak buat macam naik gelongsor. hokhok. lepas tu bile dah sampai bawah, RR pakse naik lagi buat lagi 1 round.

wuaaaa nak call tele dera boleeeeeeee??? :P

on da way turun. tengokkk tudung pon dah senget benget dah :P

puree mengembang

cepat cepat kempiskan ia ~~ ;p

pe lagi lepas dah daki bukit p la makan kat NZ. hak hak :p

pastu kannnnn. pukul 11.30 aku kuar rumah lagi. hehe. ktorg nak pegi OU. tengok the book of eli. heh. banyak kannn tenaga ktorg??? :p skang ni sakit kat peha ngan betis tak rase lagi kot... tengok la nanti pagi esok. confirm turun tangga senget senget kan badan :p

ape2 pon puas nya hati iniiiii. sebab mase weekend dihabiskan dengan buat benda yang besh! hehe.

selingan : sementara tunggu book of eli nak stat. borak borak sambil kunyah popcorn.

RR: POPCORN dalam bahasa melayu apa?
mun-e: emmm JAGUNG POP!!
RR: salah laaaaaa. BERTIH JAGUNG laaaa! eeeeee
mun-e: wakakakakakakka confident translate satu satu :'D

p/s: sengal punye mun-e ;p

T.A.M.A.T. taaaaa ~(^,^)~


4 comments:

whooz said...

wahh nak try aa bukit nih..menarik bunyi :D

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

mmg ko sengal!

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

mun-e,

Park yg dkt dpn IMU tuh macam best je nak jog.. pernah jog situ ker?..tgok pagi & ptg macam ramai jer..

mun-e said...

whooz: try la. tapi tak sesuai kalo ko nak amek gambar. haha. sebenanye ia mcm laluan nak menuju ke tangki air kat atas nun. so memang jalan je la. kiri kanan hutan.. takde benda nak di snap sangat. tempat ni memang untuk aktiviti kuarkan peluh hehe

along: yolahhh

needa: IMU?? IMU tu ape ekkkk? kat mane? hehe