Monday, March 1, 2010

bebel tande sayang =p


baru baru ini aku SMS dengan seorang kwn baik ku yang dah lama tak tanya kabar. *ingat, kawan baik ialah kawan yang sentiasa ada di dalam hati. walau jauh dan tidak berhubung setiap hari pon die masih di dalam hati. tidak timbul isu kawan lupa kawan ke ape (-.-)V *

oh beliau bakal mendirikan rumah tangga dalam mase terdekat ni.

die pon baru dapat tau aku dah bertunang. jadi die tanye lah cemane perasaan selepas bertunang. aku jawab, perasaanku ialah makin sayang dengan tunang. and her response is bagus lah macam tu. aku ni rase macam taknak kawen je.

hukhuk. memang dalam tempoh pertunangan ni syaitan akan menghasut bisik kiri kanan kat telinga kan supaya ikatan itu tak berakhir ke ikatan yang sah. memang ade je benda yang menduga. lagi dekat nak kawen lagi banyak la dugaan kan

time tu la tetiba rase tak serasi la. tetiba ade je yang tak kena la. tu syaitan tengah kerja keras lah tu. memang itu kerja die pon huhu. die suka kalo umat nabi muhammad ni tak jadi mendirikan masjid. huhu.

oh adik muni pon selalu menghadapi the so called dugaan mase bertunang itu. memang adik muni nampak hepi je tapi sekarang die dah bijak dah. =p. dah agak matang. gado pon kejap kejap je. malam ni stat malam ni jugak berbaik baik. heh. abes boreh yo gado haha.

my point is, kena banyak bersabar kan? kena belajar memahami pasangan.. salah sorang kena beralah. jangan ikut hati yang panas tu je. sabar sabar. ngucap banyak banyak. takde benda tak leh selesai.

and kite orang pompuan ni suka sangat ikut emosi kan? ingat, ikut hati mati. ikut rase binase.

haaa kan tak pasal pasal adik muni buat entry kali ke3 malam ni. keh keh. (motif ko panggil diri ko jadi adik??? ;D)

hehe. neway ade sorang lagi yang aku hidu hidu macam rase rase tak nak kawen jugak. so this advise is for u as well. i do not want to reveal who is actually i am talking about. you ur self know who u are la kan. ingat, banyak banyak bersabar ya ____

i will always pray for ur happiness. :)

p/s: pandainya bagi nasihat. harap2 nasihat ni lekat kat diri sendiri jugak lah ya muni.

baekkkkkk ~('.')~

4 comments:

surney hasniey said...

ada kawan aku sorang tu dah kawen...tapi dia menyesal kawen, dia kata kalo boleh dia tak nak kawen..huhu...

ciare (^_^)v said...

bg blog muni makin matang. hehehee...lariiiii :D

faizah said...

mun-e.... memang masa bertunang banyak halangan sampai ko rasa tak nak la kawen.

sebab tu la kot orang tua2 tak berapa galakkan tunang lama2.

mun-e said...

hasni: astagfirullahalazim.. nape die cakap mcm tu? tak baik menyesal mengeluh2 mcm itu tau. wuwuwu

ciare: yeke dh matang? yes yes. mmg itu impian ku =D

faizah: tu la.. aku ni nak tunang lama ni =p harap harap indah je semuanya hehe amin