Friday, February 26, 2010

korang buat ape jeeeeeee arini? =p


tingat sorang kawan dulu suke tambahkan perkataan "je" dalam setiap ayat. hihi. aku adalah sangat tidak suka sebenarnya sebab macam jadi kurang ajar je ayat itu haha

cth : "berapa je gaji ko?"

haa kan mcm kureng gitu. hehe tak sopan. keee aku sorang jeeeeeeeee rase gini? hahaha abaikan ini pompuan =p

harini ingat nak join cik huzz mendaki gunung apek kat cheras. tapi mem besar rumah ni bagi arahan suruh bersihkan kolam. hukhuk. terpakse la menurut perintah. sebab esok nak balik kg, ade wedding invitation. ahad pon ade wedding ceremony jugak tapi kat sini je lah. esok kat sri menanti.

iklan: ohh along ku tak jadi plan nak pergi wedding esok dengan tunang die. kalo tidak, pasti ku dah ajak tunangku pergi jugak. since balik hari je kan. besh tauuu kat sri menanti. kawasan gunung. sejukkkk je. dekat dengan istana menanti hehe.

(di situ lah juga ku melanggar anak lembu yang tetiba melintas jalan time raya. hikhik.)


ayahku baru tambah dapur di luar rumah. sebab tu kena bersihkan kolam. abes kolam dipenuhi dengan pasir pasir sume. huhu. eh bukan lah ayahku yang buat, upah orang la. hehe. ade la abes dalam **K =D renovate tambah dapur dengan tambah bumbung kat atas ngan banyak lah lagi. biase lahhh kan nak ade majlis besar bulan 6 nanti ni hehe

besh kan ade dapur di luar rumah?? sambil memasak, sambil pandang kolam. wahhhh leh panggil orang buat rancangan masak masak kat rumah ni haha


ikan keli yang asalnya duduk dalam kolam tu. abes sume dah jadi korban. hehe. ade 12 ekor semuanya. suma besar besar dan dah tua.

mak aku yang tangkap ikan2 tu sume pindah masuk dalam bekas lain. aku plak tukang jerit2 jeeee tiap kali ikan tu meronta ronta =p. oh yang basuh kolam ni aku dan emakku je. huhu sakit pinggang terbongkok2 cedok air nak keringkan kolam.

kakakku kate kembang tekak nak makan ikan keli tu. sebab ape tau. sebab die terbayang ikan tu berenang renang dalam kolam. ek elaaaaaaa. ok la daripada yang beli kat pasar. tah tah ikan tu datang dari sungai yang penuh sampah sampah sume. huahua.

eh macam dah lama tak tayang muka kat blog ni kan??


MY GODDD~ tengok gambar ni baru aku pasan shawl aku pakai ni terbalik rupenya!!!!!! wuaaaaaaaaaaaaa =((

okay, cerita dah tamat. =p

5 comments:

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

hampeh aaa ko!

~ ReD ~ said...

kalau muni x cakap, kite pun x tahu tudung tu tbalik..huhu

Mia-Ina said...

ye ke tudung2 terbalik..x prasan lak

whooz said...

tudung terbalik pun boleh consider nak dapat duit tu..

mun-e said...

hihihih. huzz? tu kepercayaan bangsa apa tu? =p

lagi kuar duit ade lah. ngeh ngeh