Wednesday, February 10, 2010

kasut seorang tukang cuci.. sebuah kisah teladan :p



type sambil dengar lagu nadia aqilah bajuri diriku untukmu ulang ulang banyak kali pastu jap lagi confirm tersedih sedih sorang sorang lalu pasti masa itu juga akan call tunang dengan tujuan nak paksa die sedih sekali hahahaha ;p

nampakkah anda dengan kasut-kasut di atas? maksudku kondisi kasut-kasut tersebut? hehe. kalo tak nampak click bagi besar sampai nampak kasut-kasut itu kedua-duanya sudah terkelepet di belakangnya :')

macam sedih terharu je kan tengok kasut yang dah tahap kelepet begitu masih di pakai lagi?

lagi sedih terharu kalo tau kasut itu kepunyaan seorang makcik tukang cuci. huhu. ni kasut makcik-makcik cleaner di ofisku. patutnya ade satu je tapi satu lagi tu makcik cleaner level 9 hee.

macam sedih je tau bila tengok makcik cleaner cuci toilet. sebab dia akan bukak kasut tu letak kat tepi pintu jer. emmm lagi sedih bila masuk toilet tengok die berkaki ayam jer tengah gosok2 kat lubang jamban tu. huuuu. :')



tapi......

tapi.......


tapi apa tau

pada suatu petang setelah berminggu minggu jugak lah aku bersedih sedih bayangkan makcik itu dengan kasut terkelepetnya bongkok2 lap meja cuci jamban.. tetiba pada suatu hari kami ditakdirkan berada dalam satu lift yang sama.

time balik.


perghhhhhh hampir tak kenal ku dengan makcik itu. sebab tetiba penampilan die berubah. dari belakang macam exec u ;p hahaha. siap pakai jaket pink brand tized jusco macam yang dd punye tu. dd, sila jangan kecik hati sekarang!! =D

aku pon ade jaket tu ;p tapi kaler krim. hikhik. dengan beg sandang belakangnya laaa. dengan kasut die la. brand NEL lagi ko! sama taraf ngan sandal penah aku beli dulu. hikhik.

maka..... semenjak dari petang itu, saya tidak lagi tersedih-sedih sorang sorang kenangkan nasib makcik cleaner itu ;p bahagia je makcik itu rupenya. heheh!

tu laaa dont judge a book by its cover kan kan. and dont judge makcik cleaner by her kasut terkelepek! =D


3 comments:

fir said...

bru nk sedih..baca last tercancel plak..tp mana tahu, tu je lah satu2nya brand yg dia ada sbb org bagi..who knows?

waa..rindu nk msuk blog ko..kat umah baruleh msuk

whooz said...

saya pun mempunyai kasut kelepet begitu dan masih setia memakainya :)

mun-e said...

fir: emm i dont think so. sebabnya, hari2 yg lain pon die mmg cantik bergaya =D muka makcik tu ade iras mak mah sikit. keke

whooz: hehe yelah ;p pasni kesian kat huzz pulak ;p