Tuesday, January 26, 2010

wlpn dpt kwn ofis baru, kwn ofis lama masih tetap di dalam hati saya =)


hampir sebulan kerja di ofis baru. kejap je rase. minggu ni adalah minggu ke4. bila gaji nak masuk ni =p

so farr aku adalah sangat gembira di tempat baru. walaupun tak bole chit chat time kerja hikhik. oh aku cume bole masuk twitter je tu pon add twitter gadget dalam igoogle. korang kenal ke igoogle? ke aku sorang je guna?? hahahaha

*add la aku kat twitter* =p

tadi kann baru je dapat form ala2 penilaian prestasi gitu lah. tapi benda ni macam effect kepada bonus hujung tahun jugakkk huhu. so 1st mac ni kena buat presentation. wuaa takuttt

jom kite chekidaut (buruknya ejaan) :D rutin harian aku sekarang ni ;)

salu aku kuar rumah 7.45-8.10 kire 8.10 tu paling lewat lah. sampai lebih kurang 8.45.. jalan jammmmmm mencik! =p

pastu dah sampai ofis.. oh sebab skang ni masih training lagi jadi sangat rajin terus bukak buku kah kah. lebih kurang 9.30 camtu turun ke tingkat 1 sebab nak pegi cop tiket parking. kena cop kalo nak flat rate 8 hengget sehari. kalo ko tak pegi cop, haa ko bayar lah RM2.10 per hour =D

oh aku duduk di tingkat 14 ya. eh korang tau tak rupe2nyaaa kan kebanyakan company yang diasaskan oleh orang cina dorg x guna no 4 sbb no 4 maksudnya kurang baik. ni kepercayaan dorg lah. so kalo tingkat 4 dorang panggil 3A, aku tingkat 14 maka jadi tingkat 13A. soo ko xkan jumpe lah no 4 dengan 14 dekat lift ya. (mane la tau korg nak g lawat aku kan kan :p)

ohhh gituuu.. kate korang =p aku pon baru tahu hahahaha

lunch time adalah pukul 12.30 sampai 1.30. so geng makan aku adalah terdiri daripada 7 orang =D 3 malay 4 chinese ;p lunch 1 msia kan kan hehe. biasenya isnin sampai kames ktorg lunch kat cafe ofis kat tngkat 1 jerr. kalo hari jumaat baru ktorg lunch kat luar. sebab hari jumaat bole pakai jeans ngan sport shoes so macam besh sikit nak g jalan makan jauh2 sikit. katenya laaa =p

dorang ni baik2 semuanya. kelakar pon ya jugak haha. salu tergelak jer dengan lawak dorang. kalo time hal2 kerja memang speaking lah tapi time lunch, ktorang ni cakap bahasa melayu jer. cewah ;D kate 1 msia kan kan =p

oh ya. hari jumaat aku rehat 1 jam jugak ya =D kat sini xde istilah jumaat rehat lama haha. cume yang malay man je la leh rehat lama untuk solat jumaat heheeeee

bagus betul lah muni ni..hidup die sekarang memang displin betul kat kerja. hak hak hak

pastu salunya lepas makan aku straight terus ke surau sebab surau pon kat tingkat 1 jugak. kalo macam x masuk waktu lagi aku naik dulu pastu turun balik lah heee. oh semua pon kat tingkat 1. kire segala facilities ade kat tingkat 1 lah. mcm cafe, surau, klinik, klinik gigi.. hehe

pastu aku balik salunya tak tentu. ade tu aku balik pukul 6. ade tu 6++ tapi semalam paling lewat lah , lepas magrib. tu pon ramai gile tegur2 tanye napa aku balik lewat haha. macam lah buat salah kan balik lewat =p em kat sane kalo nak stay back pon ofis still ramai orang sebab ade team yang ofis hour dorang ikut north america. so ramai je lagi malam2 pon hee

tapi parking tetap menakutkan =D

sooo gitu lah ceritanya =p skarang tak dapat task lagi, mebi nex week akan dapat. emmm kite tengok cemane plak pattern time dah ade kerja nanti hikhikhik.

ofis aku ala2 heboh jgk lah. compare ngan ofis sebelum ni, ofis sebelum ni paling senyap =D ofis skang ni sederhana lah. kejap sume focus.. nanti kang tetiba pukul 10.30 bising... pastu senyap balik..tetiba 11.30 bising balik

hahahaha

aku pon xde la ngadap pc penuh serius. kejap2 bangun amek air, kejap2 borak ngan jiran sebelah, kejap2 conteng2 tetibaaaaa bos datang senyap2 terus kantoiiii hahaha

abes laaaaa =D


3 comments:

Mia-Ina said...

nasib x kena sergah ye, mun dek bos kat belakang...hehe...

mun, masuk la Fb ,.semua kenalan diet blogger byk di si2..jarang guna twitter lak..setia pd FB

whooz said...

pasal no 4 tu aku tau. aku kan penduduk flat/apartment/kondo..mula2 x paham, lama2 baru tau

mun-e said...

mia: alaa kat ofis xleh masuk fb. hehe.

whooz: tu la kan? aku ingt salah cetak kat button lift tu hahaha