Thursday, January 21, 2010

Turning Off Auto Correct in Excel


tajuk kemain ilmiah lagi hahaha :p

pada suatu malam yang sunyi. tetiba kring kring. eh tak lah sunyi pon, tengah berjoyah ngan ezzan di fesbuk ;p

ohhh si jejaka call rupenya. si jejaka belum balik dari pejabat, masih sebuk menyelesaikan kerja2nya. cian si jejaka. tinggal dengan bos die sahaja. orang lain sume dah balik. hehe.

tetiba terkeluar la soalan comel dari mulut si jejaka

gadis gadis, cemane nak stop kan excel ni dari auto correct word ni ek? saya nak tulis nama cina ni "teh" tapi die tukar jadi "the" pulak

ehhh salu dalam word ade la kan auto correct tu tapi kat excel tak penah tengok la pulak. jawab si gadis.

jap jap gadis try dulu yeee ;p ooo a'aaa la bile type "teh" die jadi "the" plak. eh mane nak tukar ni kalo kat word, tau la.

tu laaaa, setuju si jejaka

emm nanti gadis cari kat google lah. nanti gadis call jejaka balik yee hehe.

maka si gadis pon menggoogle lah. kot2 ade yang tak tau cemane nak stop kan auto correct dalam excel ni, tengok la kat sini. --> http://excel.tips.net/Pages/T002852_Using_AutoCorrect.html

hikhik. sekian, sharing is caring ;p sharing info laaa.. kalo sharing husband die akan jadi sharing is scary hahahaha.

puk~~~


4 comments:

afiq said...

ahahahhaha lawak!

Ezzan Yusop said...

berjoyah? kehkehkeh!

Firdzah said...

teringat mun-e tlg settlekan satu masalah pasal mic word time keje dulu..(tak ingat pasal ape).. siap tolong tanye kan syaiful lagi..sgt berusaha dalam membantu org yg buta komputer mcm saya..hehe.. tq=)

mun-e said...

hehe. xsangke fizah masih igt lagi ;p

jadi kesimpulannya apa? kesimpulannya muni mmg suka tlg org. hikhik. (masuk bakul angkat sendiri) =p