Monday, January 18, 2010

RM 200 bole dapat apa ya? hihi


harga keselamatan dan keselesaan.. berbaloikah?

cehh~~ berbaloi baloi... dalam hati nangessssss.

i will spent 8 ringgit per day untuk kasi keta aku tido dengan aman. siap berbumbung u ;p 1 hari = 8 ringgit, 10 hari = RM 80, 20 hari? 24 hari??? ah lu kira lah sendiri haha

persoalannya. berbaloi ke? bagi aku.. kalo compare ngan keselamatan(ragut, kena kejar anjing) dan keselesaan (tak yah berhujan, berpanas) ye. jawapannya berbaloi. ekceli bukan lah berbaloi tapiiii terpakse terima. redha je lah. huhu.

most of my colleague, dorang suma park dekat area tepi2 rumah orang, tepi2 jalan. mula2 aku dengar camtu ok la tingin gak nak join. tapi bile ade ceta ade kes ragut2 tu.. wuaa tak mo lah. aku serik sangat2 dengan peragut. daripada aku terdedah kepada bahaya tu, maka aku redha spent nak dekat 200 sebulan hanya untuk parking. huhu.

nasib baik makanan tak lah mahal. kire reasonable lah. nasi separuh + sayur + ikan seekor = RM 3.50, ok la kan? hee

p/s: kat ofis lame parking 1 hari = 3ringgit per entry. tu pon bole claim 60 ringgit sebulan. huhu.


2 comments:

Mia-Ina said...

betuljuga tu..mia pun sekarang nsb park kat rumah sewa msh cukup 2...ni tambah roomate ke-3 lg kena jg keselamatan kereta...

mun-e said...

emm..pasang security lebih sikit takpe. asalkan kite dh berusaha.. tp kalo kena jgk, nak wat cemane kan? huhu