Saturday, January 9, 2010

resepi sup ayam sedap :D


aku baru je selesai masak sup ayam.. dan ia berjaya yayyyyy!! hahahha macam masak ape je kan ;p

takde laa.. please state in ur mind that perempuan yang bernama mun-e ni die tak pandai masak. eh bukan tak pandai.. die masih lagi dalam proses pembelajaran.. heeheheee

ini dinamekan KEGIGIHAN :D

ini dinamakan KESABARAN KETIKA MEMASAK. hahaha.

tadi lepas je aku g kedai beli ayam ngan bahan2 yang takde sume, aku balik rumah pastu kuar balik sebab nak gi amek aqil kat taska dia. ibu die takdeeee.. ade majlis kat rumah bos. kena tolong2.

jadi memasak kalo ade budak ni memang perlukan kesabaran dan skills pancing die yang tinggi supaya die tak kaco. hihi. senang jerr.. tadi dah beli siap2 air kotak milo ngan jajan sket supaya die dok diam2 tengok astro ceria sambil makan dan minum hehe.

**ni baru anak buah sorang. kalo 10 orang camni, botak kepala mak lang nak kuar duit** =D

baeklah. bahan2 nya ialah.. ehhh~~ aku pon google kat intenet resepi sup ayam ni. ape barang nak g ceta resepi2 plak kat sini kan. haha. neway, kalo korang nak, click kat gambar 1st tu. gigih u salin resepi dalam kertas pastu letak kat dapur. nasib takde fridge magnet kalo tak dah selamat aku letak kat dinding fridge =D

okay.. straight to the point..


tadaaaaaa~~ sup ayam buat julung2 kalinya hasil air tangan cik mun-e. hihihi. abes la letak nama penuh. pasni bakal mak mertua google name aku terus tau yang aku baru nak belajar memasak hakhakhak.


selingan ;p hari tu malam2 lapar pastu terus buat roti telur ni. err very tak sehat okay~ takpe sekali sekala :p


p/s: okay aku nak ngaku. aku google image bunga lawang dan pelaga dulu before pergi ke kedai =D


3 comments:

AinuLFadZ said...

bagus2 sila belajar masak skrg.sejuk hati en rizal & bakal mak mertua.hihihi

mun-e said...

hehe. sejuk perut en rizal nanti =D

Mia-Ina said...

mmg sejuk perut bkl suami pun...congrate, mari kte terus memasak...gd luck mun