Saturday, January 23, 2010

hafiz the biggest loser asia is my idol =p


hikhik. aku baru je lepas ngayuh bicycle dan dapat bakar 150 kalori jer hikhik. teringat hafiz TBL (The Biggest Loser Asia) dia cakap tiap kali sessi dia burned 3000calorie. perghhhhhh

patut la seminggu leh turun up to 6KGs.

sangat gilak!! =D

well~ aku dan tunang ku dah mula berexercise setiap minggu. i mean, kali ni betul betul punya lah. tahniah tunangku kerana start dari awal tahun lagi tiap kali ade kesempatan time lunch hour die akan pergi ke gym. rasenya dalam 3 kali seminggu jugak lah die pergi gym.

pastu setiap ahad kami akan berjogging same2. hehe. tu baru stat last week. esok nak pegi lagi. esok aku berazam aku akan lari 2 round tasik titiwangsa tu =D last week aku lari seround jer =p RR lari 2 round. tak puas katenya. jadi dia tinggalkan aku kat tempat buaian sebab die nak lari seround lagi.

haha comei jer.

nak lagi comei, tetiba aku time main buai tu cam teringin plak nak gi kat tempat yang outdoor gym kat titiwangsa tu. so aku tinggal je la SMS kat die cakap aku tunggu tempat outdoor gym tu. skali rupa2nya die tak bawak hp hahaha.

sian dia kena pegi ke keta amek hp untuk call aku hikhik setelah berlegar2 die cari aku tak jumpa jumpa hahahha. kesiaaaaaan dia. tapi aku suka je sebab rase gembira tengok die bersusah payah sebab tak jumpa aku. muahaha (sesekali wat camni takpe kottt =p kite test tengok die marah ke tak =D)

eh lari topik plak =p so prinsip aku sekarang, memang susah lah nak control makan tapi apa yang penting, aku mesti tau membakar balik. hehe. aku takde diet2 pon. pagi2 makan je berat sebab mak aku masak nasi goreng la mee la.. sapa pernah rasa masakan mak aku korang tau la apa yang aku rase kalo tak makan masakan mak aku HAHHAHA. sangat rugi okay~~~~ yelah masakan mak lah paling membahagiakan walaupun ia nasi goreng =D pastu lunch aku makan nasi lagik =D tapi aku kawal portion la. takde lah melantak.

kat ofis baru ni choice makanan diet langsung takde lah. susah betul. macam ulam2 pon kadang2 ade tu pon stakat salad, tomato, timun. terung bakar, bendi rebus takde pon wuaaaa

sebab tu kena exercise kalo tak mencanak2 la naik badan..

tapi nex week aku berazam kalo aku tak lapar time lunch, aku tak nak makan. tak nak!! cewah =p

sebabnya bile dah rajin exercise cam rugi je makan banyak2 kan. aku masih tak capai target lagi ni jadi nak berusaha lebih sikit. tak lama lagi nak kawen dah ni. ehhhhhhh tak tak lambat lagi hahahaahah

tapi ape2 pon aku ade setahun lagi untuk dapat berat yang diinginkan. aku takmo jadi pengantin gemuk. uuuu. eh sori la kalo sesapa jadi pengantin gemuk, bukan ejek korang ye. no offense ya.. ni cakap diri sendiri sahaja hehe. ok lahhh merapu sudah =p

so, apa yang penting???

EXERCISE lah apa lagi. hekhek.

p/s: aku dah stop amek herbalife since seminggu b4 aku tunang lagi. so far, berat badan aku masih maintain syukur alhamdulillah. harap sangat aku tak hot hot chicken shit (wakakka) jerrr nak jaga berat badan ni. ku lakukan ini semua demi kesihatan.

gemuk = tak sehat
kurus sangat pon = tak sehat

so, pilihan di tangan anda sendiri. wahhh tetiba nak jadi pakar pengurusan berat badan padahal diri sendiri masih gemuk lagi wakakakaka

tapi aku sebenanye suka je dengan badan sekarang sebab bagi aku just niceeeeeee je comei2 gitu. ahaksssss perasannya!!! =D


4 comments:

dd dudu said...

owhh chaiyuk2 menjalani kehidupan sihat (^^.)/

mun-e said...

hehe cayok2 =p ko pon cayok2 kerja tempat baru hehe

dd dudu said...

cepat tukar tajuk ;p hihi

-mangsa click kat link-

mun-e said...

hahahahaa. okay ;p